Dadel walnotencake

Dadelwalnoten cake


Dit is een heerlijke cake! Ik maakte hem voor het ontbijt maar deze cake is ook prima te serveren bij een lekkere kop koffie. Delicious adviseert om er honing op te doen maar ik vond hem zo al zoet genoeg, een lik roomboter is wel lekker.
Als je even de tijd hebt, koop dan dadels die je nog moeten ontpitten. Deze zijn stukken smeu
ïger dan de dadels uit een zak die al ontpit zijn. En kun je medjool dadels vinden dan is dat helemaal heerlijk! 

De (brood)cake is vrij healthy, er zit weinig olijfolie in en is luchtig door de bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel. Kortom, het proberen waard!

Ingrediënten
12 plakjes | bereidingstijd 25 minuten + 60 minuten oventijd

  • 230 gr verse dadels, ontpit en kleingesneden
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 250 ml kokend water
  • 220 gr fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 100 gr walnoten, grof gehakt
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kaneel

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm van 25×10 cm in met wat olijfolie en bekleed de bodem met op maat geknipt bakpapier.
Doe de kleingesneden dadels met het bakpoeder en de olijfolie in een grote kom en overgiet het met 250 ml kokend water. Laat ze 15 minuten wellen, tot het bakpoeder een beetje gaat bruisen. Je zult zien dat de stukjes dadels die aan elkaar kleefden weer los komen.

Klop in een andere kom de suiker met het ei dik en romig. Roer de gehakte walnoten en het zelfrijzend bakmeel erdoor. Voeg dit mengsel toe aan de dadels met het vocht en roer alles goed door elkaar. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in zo’n 55 minuten gaar of tot een in het midden gestoken satéprikker er schoon uitkomt.
Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm, haal de cake daarna uit de vorm en laat dan volledig afkoelen op een rooster.

Bron: DeliciousMedjool dadels 1

Advertentie

4 gedachten over “Dadel walnotencake

  1. Ik wil minder bakken maar zo’n cake is moeilijk te weerstaan.
    Ik had je al verteld dat dadels&noten gewoon een supercombinatie zijn en al helemaal in cakes.
    ze geven ook een natuurlijke zoetheid (minder suiker! :D)

    De foto ziet er erg lekker uit.

    Like

  2. Pingback: Koekjes met witte chocolade en macadamianoten | Violet Kookt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s