Weer terug van een tijdje weg geweest! Met een heerlijke salade van dadels, dille, knapperige amandelen en buffelmozarella. Weer een magnefieke combinatie van Ottolenghi.
De granaatappelmelasse is nieuwe favoriet en combineert perfect bij deze salade. Granaatappelsiroop is te koop voor +/- €2,50 euro bij ‘de turk’.
Het oorspronkelijke recept is met Turkse schapenkaas of feta. Omdat er al behoorlijk wat feta recepten op de site staan koos ik voor mozarella, weet dus dat je deze salade ook heel prima met feta kunt maken. Succes en eetsmakelijk!
Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd 10 minuten
- 20 hele amandelen in het vlies, grof gehakt
- 6 grote medjooldadels +/- 140 gr dadels
- 75 gr gemengde sla met rucola
- 1 bol buffelmozarella
- enkele dilletakjes
- 3 el goede olijfolie
- 1 1/2 tl granaatappelmelasse
- zout en peper
Rooster de amandelen in een koekenpan, laat ze afkoelen en hak ze grof.
Halveer de dadels, verwijder de pit en snijd elke helft in 4 lange dunne reepjes.
Doe de sla in een schaal of wanneer je het als voorgerechtje serveert, verdeel de sla over de borden en leg de dadels, mozarella, dille. Roer de olijfolie, granaatappelmelasse en wat zout en peper door elkaar en sprenkel de dressing over de salade. Garneer met grof gehakte amandelen.
Bron: Plenty van Ottolenghi
Fijn dat je weer aan het koken bent!
Vriendelijke groet.
Cees van der Giesen ’s Gravenweg 579 – 3065SC Rotterdam T. 06-55853068 M. cvandergiesen@gmail.com
LikeLike
Yes! Ze is er weer met nieuwe recepten!!
LikeLike
Onze keukenprinses meldt zich gelukkig weer. Dit smaakt, hoe dan ook, naar meer! Xx
LikeLike
Hoera! Je bent weer in de lucht! Heel blij met je lekkere recepten en dat dat weer lukt Violet!
LikeLike
Fijn dat ik weer een recept van je ontvang. Dat betekent dat je weer aardig opgeknapt bent. Houden zo ! Ga dit recept zeker proberen. Lijkt me erg lekker. Groetjes Lidy (nicht van Ellen Hondeborg).
LikeLike
Lijkt me erg smakelijk!
LikeLike
Klinkt erg lekker, net als alle andere gerechten op je blog! Wij horen graag je mening over onze blog aangezien wij nog niet zo ervaren zijn als jij! kitchentryouts.wordpress.com
LikeLike
Pingback: Ottolenghi’s salade van jonge spinazie met dadels en amandelen | Violet Kookt!
Pingback: Gebraden kip met saffraan, hazelnoten en honing | Violet Kookt!