Marokkaanse Gazellehoorntjes

Een maand geleden waren we in Marrakech en at ik deze koekjes voor het eerst. Niet te versmaden!! De beste aten we in Jardin Majorelle, de tuin van Yves Saint Laurent.
Ook al is de gazellehoorn in mijn versie ver te zoeken… het knapperige deeg en de volle spijsachtigevulling met kaneel is erg lekker. Ik ben altijd wat voorzichtig met rozenwater maar vond het in dit gerecht absoluut niet overheersend. Wel wat spierballen vereist voor het uitrollen van het deeg want dat moet flinter dun zijn. Succes! 

Ingrediënten
15 stuks | bereidingstijd 60 minuten

Voor de amandelvulling:

  • 125 gr blanke amandelen
  • 75  gr poedersuiker
  • 15  gr gesmolten roomboter
  • 1/2  tl kaneel
  • 1 el rozenwater
  • 1/2   eierdooier

Voor het deeg

  • 100 gr bloem
  • 20 gr gesmolten roomboter
  • 1 el rozenwater
  • 2 el lauw water
  • snufje zout
  • poedersuiker voor de garnering

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Voor de vulling:
Maal de amandelen in een keukenmachine, voeg de poedersuiker en het 1/2 eidooier en mix het nogmaals goed. Voeg vervolgens de gesmolten boter, het kaneelpoeder en het rozenwater erbij en meng het tot een egale pasta.
Kneed van de pasta ongeveer 15 halve maantjes, die dik in het midden zijn en dun aan de uiteinden. Zet koel weg.

Voor het deeg:
Zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje. Giet hier de gesmolten boter en het rozenwater in, voeg een snufje zout toe en de eetlepels lauw water. Kneed het mengsel lang genoeg – minimaal 10 minuten – tot een soepel en elastisch deeg. Als het deeg te droog is, voeg dan steeds een klein beetje lauw water toe. Uiteindelijk heeft het de zelfde structuur als pizzadeeg.

Maak van het deeg ongeveer 15 kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Rol ze met een deegroller uit tot flinterdunne ronde plakken van ongeveer 1 mm dik. Je houdt waarschijnlijk wat deeg over. Leg in het midden de ‘halve maantjes’ amandelvulling. Vouw het deeg dubbel en druk de randen héél goed dicht met een vork, anders loopt bij het bakken de vulling uit de koekjes. Je kunt ze ook mooi bijsnijden met een gekartelde deegsnijder als je die hebt.

Leg de koekjes op bakpapier op een bakplaat. Bak ze in 20 minuten goudbruin en strooi er bij het opdienen wat poedersuiker overheen.

Bron: de Kookkaravaan

3 gedachten over “Marokkaanse Gazellehoorntjes

  1. Lijkt me erg lekker!
    Ik zit alleen met die halve eidooier. Apart. Of is het afgeleid van een recept voor 30 stuks? Denk je dat het veel verschil zou maken als ik de hele dooier zou gebruiken?
    Hoe dan ook, ik denk dat ik het maar eens moet proberen 😉

    Like

    • Yes, zeker het proberen waard, vind je ze erg lekker!
      Ik heb het recept inderdaad wat verbouwd vandaar die halve eidooier, ik weet eigenlijk niet wat, en of er een effect is als je de hele gebruikt. Laat je weten als je ze gemaakt hebt, ben benieuwd! Groet, Violet

      Like

Plaats een reactie