Bruschetta met gerookte heilbot

Bruschetta met gerookte heilbot defIk had mooie gerookte heilbot gekocht op de markt maar nog geen idee wat daarmee te doen. Dus sloeg ik wat aan het googlen. Ik kwam weer terecht op de site van ZTRDG en trof dit recept aan. In eerste instantie een rare maar wel leuke combinatie. Omdat ik veel goede ervaringen heb met de recepten daar (zoals o.a. deze Perzische kippenstoof met walnoten en granaatappel) besloot ik deze bruschetta’s te maken en het was wederom een succes! Alle 3 de “lagen” hebben een bijzonder uitgesproken smaak maar combineren toch goed samen. Je kunt de bruschetta’s kant en klaar serveren of alle ingrediënten apart zodat iedereen zijn eigen bruschetta kan klussen. Heb jij nog een lekker recept met gerookte heilbot, dan houd ik me aanbevolen want ze zijn dun gezaaid!


Ingrediënten

voor 12 bruschetta’s | bereidingstijd 20 minuten + 30 minuten wacht- en oventijd

  • ¼ rode kool
  • 4 el rodewijnazijn
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 à 2 tl appelstroop of honing
  • flinke scheut gembersiroop
  • snufje zout en peper
  • 100 ml slagroom
  • 1 el mayonaise
  • 1 el mierikswortelpuree, te koop in de supermarkt, het staat bij de mayo’s e.d.
  • 1 mooi biologisch (stok)brood, ik gebruikte het liefde & passie brood van de AH
  • 200 gr plakjes gerookte heilbot

Schaaf de kool in zo dun mogelijke repen. Of koop voorgesneden rode kool, nog handiger. Ze hebben dit o.a. bij de AH.
Verwarm de rodewijnazijn en roer de appelstroop erdoor, totdat deze is opgelost. Meng de rauwe kool met het azijnmengsel, olijfolie, gembersiroop en peper en zout. Laat zeker 30 min. marineren tot de kool zacht wordt en schep het regelmatig om. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en meng de mayonaise en mierikswortelpuree erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Snij het brood in pakken en toast ze in de oven. Besmeer de toast met de mierikswortelroom. Verdeel er wat rode kool over en leg daarop plakjes gerookte heilbot.

Bron: ZTRDG

 

3 gedachten over “Bruschetta met gerookte heilbot

  1. Pingback: Gerookte heilbot met basilicumcrème en citroen | Violet Kookt!

  2. Toevallig kwam ik op je blog terecht.Ik ga het voorgerechtje: heilbot met basilicumcrème zeker eens proberen.Een ander lekker hapje met heilbot is :een geschild appeltje en 2 stronkjes
    witlof in julienne snijden.Besprenkel met citroensap (tegen bruin worden)Maak een sausje met witte balsamico azijn,olie en wat suiker,peper en zout.Meng dit onder het appel -witlof mengsel.Dit mengsel in plakjes heilbot rollen.Heel makkelijk maar wel lekker.

    Like

Plaats een reactie