Abrikozenplaatkoek

AbrikozenplaakcakeEen zomerstaartje waar je gelukkig van wordt, althans laat ik voor mezelf spreken en ik denk ook namens de klega’s want alles was schoon op! De friszure abrikozen combineren goed met de bodem op basis van amandelmeel. Voor de mensen die niet van karnemelk houden, geloof me, hier proef je helemaal niks van terug. Extra lekker met een flinke dot honingroom!
Eerder deze zomer maakte ik de abrikozentaart met amandelen, oranjebloesem en honing, ook een groot succes maar iets bewerkelijker.

Ingrediënten
voor 12 personen | bereidingstijd 20 minuten, oven 40 minuten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram amandelmeel
  • 200 gram fijne suiker
  • 175 gram zachte boter
  • 150 ml karnemelk
  • 3 grote eieren, even losgeklopt
  • 1 theelepel vanille-extract
  • fijngeraspte schil van 1 citroen
  • 8 rijpe abrikozen, gehalveerd, pit verwijderd
  • 2 1/2 eetlepel honing
  • 50 gr geschaafde amandelen

Honingroomabrikozentaart

  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 3 à 4 el honing

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een rechthoekige bakvorm van ongeveer 23 x 30 cm met bakpapier. Meng het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel en de suiker in een grote beslagkom. Voeg de boter, karnemelk, eieren, vanille en citroenrasp toe mix het geheel met een mixer goed door.
Doe dan het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Leg de abrikozen erop met de snijkant boven en druk ze voorzichtig in het beslag. Besprenkel met de honing en bestrooi met de amandelen . Bak de cake 40 minuten of totdat een prikker er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.

Klop voor de honingroom de slagroom lobbig en klop de yoghurt en honing erdoor. Zet tot gebruik in de koelkast. Snijd de cake in stukken en serveer met de honingroom!

Abrikozenplaatcake

2 gedachten over “Abrikozenplaatkoek

Plaats een reactie