Kalfsvlees met marsala, paddenstoelen en pasta

paasdiner 2015 252 (5)Ultiem comfort food deze pasta met kalfsvlees in marsalasaus! Past uitstekend bij het druilerige weer van vandaag. Al weet ik niet of je nog kalfsvlees kunt krijgen vandaag, mocht je het willen maken…. Kalfslapjes in marsala (marsala is een rijpe, sherryachtige, ietwat zoete Italiaanse wijn) is een Italiaanse klassieker. Ik bedacht er pasta en een paddenstoelensaus met salie bij om ook nog wat vitaminen te verzamelen. Solo kalfsoester met marsala is ook erg lekker, serveer het met aardappeltjes met rozemarijn uit de oven of aardappelpuree. Maak er helemaal een feest van met een Parmahammetje op het kalfsvlees, dan heet het Saltimbocca alla Romana. Veel mogelijkheden dus, leef je uit met de variant die je lekker lijkt. Buon appetito!

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd 35 minuten
  • 500 gr kalfslapjes
  • 600 gr gemende paddenstoelen, schoongemaakt en in grove stukken gesneden
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 takjes salie
  • 150 ml slagroom
  • 150 ml marsala
  • olijfolie
  • klontje roomboter
  • bloem
  • zout en peper
  • 350 gr (volkoren) spaghetti

Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot glazig, voeg de paddenstoelen  toe en bak totdat ze net gaar zijn. Bewaar de paddenstoelen in een kom.
Kook de spaghetti al dente. Kijk op de verpakking voor de juiste kooktijd.

Wentel ondertussen de kalfslapjes door de bloem. Verwarm in een grote pan een klontje boter en wat olijfolie. Bak de kalfslapjes aan elke kant zo’n anderhalve minuut tot ze bruin zijn, voeg ook de salie toe als de kalfslapjes in de pan gaan. Voeg vervolgens de marsala toe, laat hem borrelend 3 minuten inkoken en keer het vlees eenmaal om. Haal de kalfslapjes uit de pan, bestrooi met zout en peper en houd het vlees warm in aluminiumfolie.

Laat de marsala iets verder inkoken en voeg daarna de slagroom en paddenstoelen toe totdat de saus goed warm is maar niet kookt. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog een scheutje marsala.

Serveer de pasta op een bord met het vlees er naast of er op en wat van de marsala saus.

paasdiner 2015 252 (2)

5 gedachten over “Kalfsvlees met marsala, paddenstoelen en pasta

  1. Het ziet er verrukkelijk uit! Dit zijn echt de gerechten waar ik van hou.
    Inmiddels heb ik al meerdere gerechten van je blog in mijn mapje ‘Nog te maken’ staan en getest 🙂
    Mooie foto’s ook.
    Waar haal jij je kalfsvlees vandaan? Ik vind de kwaliteit vaak tegenvallen, dus koop het niet zo vaak.
    Groet Judith

    Like

    • Hoi Judith,

      Dat is altijd erg leuk om te horen! Ik koop vrijwel al het vlees dat ik eet bij de slager. Brouwer in Utrecht aan de Burgemeester Reigerstraat, mocht je ook hier in de buurt wonen.
      Je kunt 2 dingen doen, kant en klare kalfslapjes kopen of kalfsoester wanneer ze dat niet hebben. Kalfsoester mag je dan letterlijk platslaan tussen vellen bakpapier of vershoudfolie. Dan krijg je ook kalfslapjes. Je kunt ook je slager even lief aankijkijken 😉

      Succes, ben benieuwd wat je er van vond!

      Groeten Violet

      Like

      • Dat is helaas niet in de buurt, maar bedankt voor de tip.
        Ik zal je laten weten wat we van dit recept vonden!
        Doeg

        Like

  2. Hoi Violet,

    We hebben dit gerecht afgelopen vrijdag gegeten. Niet met kalfsvlees, want dat kon ik nergens krijgen, maar met biefstuk. Ontzettend lekker met de marsalasaus en paddenstoelen!
    Bedankt voor het recept.
    Groet Judith

    Like

  3. Pingback: Hartige taart met pompoen, salie en blauwe kaas | Violet Kookt!

Plaats een reactie