Receptenoverzicht

Voorgerechten
Coquilles afgeblust met pastis
Crab cakes met citroenmayonaise

Gamba’s op een bedje van zeekraal met gepofte tomaat
Geitenkaas-uitaartjes
Gemarineerde puntpaprika met buffelmozzarella
Gerookte heilbot met basilicumcrème en citroen
Gevulde portobello’s met gorgonzola

Mediterrane salade met gebakken halloumi
Miniquiches met zongedroogde tomaat, basilicum en geitenkaas
Pestoflensjes met gerookte zalm

Portobello’s gevuld met parelgort en feta
Preikoekjes van Ottolenghi
Tonijntartaar met avocadosalade en rivierkreeftjes
Vijgen gevuld met Taleggio en omwikkeld met prosciutto
Vitello Tonato
Zalmtartaar met koriander, limoen en rode ui 

Zalmtartaar met rucola olie 
kijk ook even bij de borrelhappen, soepen en salades, deze kun je ook vaak als voorgerecht serveren

Voor bij de borrel
Auberginerolletjes met geitenkaas
Blini’s met gerookte zalm, zure room en dille
Bruchetta met gerookte heilbot
Crostini’s met artisjok, rauwe ham en Parmezaanse kaas
Crostini’s met geitenkaas en rode ui
Crostini’s met kippenlevertjes
Crostini’s met pesto, mozzarella en rucola
Crostini’s met tuinbonen, buffelmozarella, munt en basilicum
Dadels gevuld met monchou en Parmaham
Dadels gevuld met roomkaas en amandelen
Dimsum met shiitake, witvis en garnalen
Fetarolletjes met hummus
Forelmousse op toast met granny smith en bieslook
Gougères (kaassoesjes)

Gougères met walnoot en roquefort (kaassoesjes)
Hartige cake met feta, olijven en rozemarijn
Hummus
Krab en avocado tortillahapjes
Mini quiches met zongedroogde tomaat en geitenkaas
Mini saucijzenbroodjes
Olijventapenade
Paté Brûlée
Toast met brie en cranberry
Toast met Hollandse garnalen en citroenmayonaise
Toast met oud Hollandse brokkelkaas en pruimenchutney
Tonijnrilettes
Tonijnsalade
Zalmsalade voor op toast 
Zalmsalade


Salades en Maaltijdsalades
Botersla met avocado en kip
Griekse salade
Groene voorjaarssalade met gerookte forel, dressing van tuinkers en knoflookcroutons
Italiaanse bonensalade met tonijn
Italiaanse farro salade
Kleurrijke wintersalade met geitenbrie
Lauwwarme salade met confit de canard, walnoot en granaatappel
Mediterrane salade met gebakken halloumi
Ottolenghi’s salade van jonge spinazie met dadels en amandelen

Ottolenghi’s salade van linzen, tomaat en gorgonzola
Ottolenghi’s salade van rode biet, sinaasappel en zwarte olijven

Panzanella, Italiaanse broodsalade
Salade bistecca
Salade geitenkaas
Salade met biet, blauwe bes en walnoot
Salade met courgette, mozzarella en munt
Salade met dadels, amandelen en buffelmozarella

Salade met granaatappel en pecannoten
Salade met roquefort, peer en krokant gebakken bacon

Salade met vijgen en jonge pecorino
Salade met vijgen en kippenlevertjes
Salade mozarella, munt, perzik en prosciutto
Salade van zwarte bonen, feta en basilicum
Snelle couscoussalade met feta, walnoten en avocado

Spinaziesalade met dragrondressing
Thaise rundvleessalade
Veldsla met walnoten
Wit- en roodlof salade met bloedsinaasappel, buffelmozzarella en rauwe biet 
Zomerse salade met nectarine en Hollandse geitenkaas 

Soepen
Courgettesoep met basilicum en pecorino
Erwtensoep 
Kropslasoep met Hollandse garnalen
Linzensoep met Indiaas tintje
Paddenstoelensoep met broodstengels
Pompoensoep met feta en munt
Witlofsoep met roquefort en walnoten


Hoofdgerechten

Chili con carne gehaktballen van Jamie Oliver
Couscous met kip, gekarameliseerde ui en kikkererwten
De lekkerste spaghetti
‘Fesenjan’ Perzische kippenstoof met walnoten en granaatappel
Frittata met artisjokkenharten, geitenkaas en parmaham
Frittata met chorizo, geitenkaas en spinazie 
Frittata met paddenstoelen, taleggio en pancetta
Gebraden kip met saffraan, hazelnoten en honing van Ottolenghi
Gegratineerde mosselen
Gegrilde garnalen met rode quinoa en ingemaakte citroen
Gevulde pastaschelpen met geitenkaas, gedroogde tomaatjes en rauwe ham
Hartige taart met artisjokkenharten, salami en olijven
Hartige taart met paddenstoelen, mascarpone en dragon
Hartige taart met pompoen, salie en blauwe kaas

Hartige taart met spinazie, ham en blauwe kaas
Hartige taart met tonijn, cougette en tomaat
Hertenstoof met paddenstoelen en Cranberrycompote
Homemade naanbroodjes met gerookte forel, spinazie en dille roomkaas 
Homemade pizza’s van Jamie Oliver
Indonesische rendang curry
Kabeljauw met pancetta, tomatensalsa en friet
Kabeljauw op een bedje van venkel en zeekraal van het Terschellingse wad

Kalfsvlees met marsala, paddenstoelen en pasta
Kip uit de oven met druiven en witte wijn
Klassieke asperges met beenham, ei en botersaus
Lamsbout uit de oven gevuld met rozemarijn en pijnboompitten van Jamie Oliver lekker met Gegrilde groene asperges en Parmezaanse kaas
Lauwwarme salade van vers gerookte zalm, nieuwe aardappeltjes en citroenyoghurt
Limburgs zuurvlees
Marokkaanse runderstoof met pruimen, amandelen en honing
Merluza a la Catalana (kabeljauw met tomaat uit de oven)
Okonomiyaki, Japanse pannenkoek
Orzo met tuinbonen, citroen en parmaham
Ottolenghi’s salade van linzen, tomaat en gorgonzola met merguez worstjes
Paella met zeevruchten
Pannenkoekjes met pekingeend en hoisin-saus
Pasta met rode pestosaus en gebakken zalm
Pita’s met kip, feta en olijven
Risotto met verse doperwten, coquilles en krokant gebakken prosciutto
Spaghetti alla trapanese van Jamie Oliver
Spaghetti met garnalen van Jamie Oliver 
Speltpasta met yoghurt, feta en doperwten
Tagliatelle met gerookte zalm, limoen en kappetjes
Quiche Lorraine
Venkellasagne met quatrro formaggi
Vietnamese “fresh spring rolls” met biefstuk, garnalen en surimi 
Zalmbulgur met avocado en limoenyoghurt 
Zalm van de bakplaat 

Nagerechten
Aardbeienmousse
Bitterkoekjespudding
Chocolademousse
Citroenmousse
Citroensoufflé
Citroentiramisu
Citroenyoghurt trifle met lemon curd en meringue
Crème Brûlée
Eton Mess
Gemarineerde mango met kokosroom
Geroosterde vijgen met granaatappelmelasse, mascarpone en hazelnoot
Griekse yoghurt met abrikozen en pistaches
Griesmeelpudding met compote
Hangop met rabarber-aardbeiencompote

Hangop met stroopwafel en granaatappel
Kersenclafoutis
Limoenmousse met munt en pistache
Luchtige griesmeelpudding met frambozenbramensaus

Millefeuilles met banketbakkersroom en frambozen 
Panna cotta met ananas
Panna cotta met honing en gepocheerde 
rabarber
Panna cotta met passievruchten en witte chocolade flikken
Panna cotta met witte chocolade, mango en framboos

Pavlova met zomerfruit
Rijsttoetje met blauwe bessencompôte
Soufflé van boerenkwark
Tiramisu
Torentje van chocolademousse en framboos 

Trifle van speculaas, amarenen kersen en mascarponemousse 
Trifle van mon chou en bastogne
Yoghurt panna cotta 
en natuurlijk kun je ook één van de taarten of taartjes als toetje serveren

Taarten, koekjes en cakes
Aardbeientaart
Abrikozentaart met amandelen, oranjebloesem en honing
Abrikozenplaatkoek
Appeltaart van m’n moeder
Appeltaart met walnoten, gember en abrikozen
Bananenbrood met pecannoten
Blondies, witte chocolade brownies met macedemianoten
Blueberry-crumble muffins van Ottolenghi
Bramentaartjes
Brownies met walnoten
Butterscotch-karamel brownies
Cantuccini’s
Cantuccini’s met pure chocolade en noten
Cantuccini’s met witte chocolade en pecannoten
Chocolademuffins
Citroen meringue taart
Citroenmeringuetaart van banketbakkerij Holtkamp
Dadel walnotencake
Fryske Dumkes
Gemarmerde mangopassievrucht-yoghurttaart
Gembercake met een vleugje kaneel
Griekse sinaasappeltaart met yoghurt en honing
Havermoutkoekjes met witte chocolade en macadamianoten

Havermout rozijnen koekjes
Key lime pie
Kletskoppen
Kokosmakronen
Kruidkoek met gember, blanke amandelen en rozijnen
Lemon meringue taartjes
Lemon squares
Marokkaanse gazellehoorntjes
Plaatkoek met appel en framboos
Pruimentaart met amandel en sinaasappel
Rabarbertaart

Rabarber-kwarkcake
Romige notentaartjes met rabarber
Scones met frambozenjam en clotted cream
Vijgen-amandeltaart
Vruchten-amandelcake
Walnotencake
Wintertaart met anijsroom
Wittechocomousse carré met frambozen

Worteltaart met walnoten van Ottolenghi
Zwitserse notentaart

tafel

Aan tafel in huize violetkookt

2 thoughts on “Receptenoverzicht

  1. he lady met tante jess !
    wat een lekkere recepten
    ik zoek voor kiara (en ons) lekkere en makkelijke vegetarische recepten ‘
    kan je me een advies geven ?

    hoe was je fruitmand ?
    kus jess

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s