Ingrediënten
voor 4 tot 6 personen | bereidingstijd 20 minuten, wachttijd 4 uur
- 250 gr bitterkoekjes
- 65 gr maïzena
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 el suiker
- 500 ml volle melk
- 500 ml slagroom
- 3 el amaretto of amandelessence
Knip of scheur 200 gram bitterkoekjes in stukjes. Doe de maïzena met de vanillesuiker en de suiker in een kom. Voeg 100 ml melk toe en roer tot een glad papje.
Breng in een steelpan de rest van de melk met de slagroom en de bitterkoekjes aan de kook. Laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bitterkoekjes uit elkaar vallen. Roer regelmatig.
Draai het vuur laag. Voeg het maïzenapapje al roerend toe aan de warme bitterkoekjesroom. Laat op laag vuur nog even koken tot er een lobbige massa ontstaat. Roer af en toe door met een houten lepel.
Neem de pan van het vuur en voeg de likeur toe.
Spoel de puddingvorm om met koud water. Laat de vorm uitlekken (niet afdrogen). Schenk de pudding in de vorm. Dek de vorm af met vershoudfolie en laat afkoelen. Zet de pudding 4 uur of een hele nacht in de koelkast om op te stijven.
Maak de rand van de pudding los. Leg een schaal op de vorm en keer ze samen om. Garneer de pudding met de overige bitterkoekjes en snijd de pudding met een nat mes in punten.
Bron: Mijn favoriete desserts, Janneke Philippi
Hoi Violet,
Je hebt een leuke blog met mooie foto’s bij de recepten, steeds een plezier om naar te kijken.
Een paar dagen nadat ik werd genomineerd voor de Lovely Blogger Award, wil ik het stokje ook aan jou overdragen.
Groetjes, Anja
LikeGeliked door 1 persoon
Hoi Anja,
Dank voor je leuke berichtje, en dankjewel voor de eer. Ik moet nog wel even uitvinden wat het precies is…
Groetjes Violet
LikeGeliked door 1 persoon