Zomerse tiramisu met aardbei en framboos

zomerse tiramisu met aardbei en framboos
Zomers weer in aantocht, wie weet een mooi moment om deze tiramisu te maken. Er is volop lekker rood fruit te koop en een beetje drank in het mascarponemengsel doet het bijzonder goed. Een mooi dessert om te maken als je mensen te eten krijgt of zelf stevige trek hebt 😉 Je kunt het helemaal van tevoren klaarmaken en het ziet er feestelijk en best indrukwekkend uit, vind je niet? Ik gebruikte dessertwijn, je kunt ook zoete witte wijn gebruiken. En wat je overhoudt schenk je er natuurlijk bij. Wil je een wat minder uitgebreid dessert dan kun je het mascarponemengsel ook serveren met wat vers fruit. Succes!

Ingrediënten
voor 6 personen | bereidingstijd 25 minuten, wachttijd minimaal 2 uur

  • 500 gr aardbeien
  • 125 gr frambozen
  • 130 gr poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml dessert wijn of zoete witte wijn
  • 1 pak lange vingers

Haal de kroontjes van de aardbeien en pureer de helft van de aardbeien met 2 el poedersuiker met de staafmixer. Zet de rest van de aardbeien apart.

Klop de slagroom stijf. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er met een mespunt uit. Roer de mascarpone los met 2 el wijn, het merg en de rest van de poedersuiker. Spatel de slagroom erdoor.

Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal en besprenkel met wat wijn (ong 50 ml), ze moeten een beetje zacht zijn maar niet slap. Schep de helft van het mascarponemengsel en de aardbeienpuree erop. Verdeel de rest van de lange vingers erover. Besprenkel weer met een beetje wijn. Deze keer iets minder omdat er ook vocht van de aardbeienpuree wordt opgenomen. Sluit tot slot af met het mascarponemengsel. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Wanneer je de tiramisu gaat serveren garneer met de gehalveerde aardbeien en frambozen.

aardbeientiramisu

Een gedachte over “Zomerse tiramisu met aardbei en framboos

Plaats een reactie