Cranberrycompote

Cranberry compote

Wie ooit op Terschelling is geweest weet dat je er niet omheen kan. De cranberry’s! Cranberrytaart,- sap, -kaas, -jam, verzin het maar. Ik houd ontzettend van cranberry’s en van Terschelling. Na de oogsttijd in oktober mag je zelf de duinen uitkammen op zoek naar cranberry’s die de machines niet hebben kunnen grijpen. Als het even lukt, plan ik zo’n weekend. Uitgerust met plastic tasjes en oude kleren struin ik dan door de duinen om cranberry’s te plukken, koop weckpotten in alle soorten en maten bij de lokale Blokker en sluit mezelf daarna op met een enorme soeppan in de keuken. Het record staat op een flink aantal kilo’s….
Cranberrycompote is lekker met wild, ik maakte gisteren deze compote als bijgerechtje
bij de hertenstoof met paddenstoelen.

Ingrediënten
voor 6 personen | bereidingstijd 15 minuten + 1 uur afkoelen

  • 1 zak cranberry’s á 340 gr
  • 100 gr suiker
  • 1/2 uitgeperste sinaasappel
  • snufje kaneel

Was de cranberry’s en laat ze in een vergiet goed uitlekken. Breng de sinaasappelsap en de suiker aan de kook.Voeg de cranberry’s toe en laat het zo’n 5 minuten op laag vuur koken totdat ze bijna allemaal kapot gekookt zijn. Proef even of je de compote zoet genoeg vindt en breng eventueel op smaak met wat extra suiker.

Advertentie

2 gedachten over “Cranberrycompote

  1. Pingback: Hertenstoof met paddenstoelen | Violet Kookt!

  2. Pingback: Toast met brie en cranberry | Violet Kookt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s