Spagetti alla trapanese van Jamie Oliver

spagehetti alla trapanese 2Vandaag het recept van een simpele vegetarische pasta met amandelpesto van mijn grote vriend Jamie. Een goed recept voor de dagen dat je toe bent aan comfort food! Zeker met wat hulpmiddelen klus je deze pasta snel in elkaar. Heb je een keukenmachine en/of staafmixer, laat ze dan vooral hun werk doen! Amandelen fijnmalen, Parmezaan raspen en basilicum pureren… Het zijn weinig ingrediënten en dus is het een echte Italiaanse pasta. Dat was voor mij even wennen. Ik heb de neiging om een pasta goed te vullen. Na al heel vaak het gerecht op menukaarten te hebben gezien, heb ik laatst de summiere klassieker van homemade ravioli gevuld met ricotta en Parmezaanse kaas in een saus van boter en salie besteld. Smullen!!!! Zelf pasta maken staat op de to do list, want die machine staat hier al jaren te verstoffen…

Ingrediënten
voor 2 personen | bereidingstijd 30 minuten

  • 175 gr spaghetti
  • 80 gr amandelen, met of zonder vlies
  • 1 teen knoflook
  • 3 handenvol verse basilicumblaadjes
  • 100 gr Parmezaanse kaas of Pecorino
  • 400 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
  • olijfolie extra vierge
  • zwarte peper en zeezout

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de amandelen in een droge pan en stamp ze fijn in de vijzel of maal ze grof met de keukenmachine. Doe ze in een kom.
Stamp de knoflook en de basilicum apart fijn in een vijzel of met een staafmixer en meng ze samen met de kaas en flinke scheut(en) olijfolie en wat peper en zout door de amandelen.
Doe de tomaten erbij en knijp ze met je handen een beetje fijn. Maak de saus smeuïg met olijfolie en hussel het door de pasta. Voeg tot slot zout en peper toe naar smaak.

Eet smakelijk!

spaghetti alla trapaneseBron: Jamie’s Italy

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s