Eton Mess

Eton Mess1Eton Mess: een écht Engels en zomers dessert, gemaakt van room, aardbeienpuree en verbrokkelde meringues. Very easy, zeker als je kant-en-klare meringues hebt. Meringues liggen rond Kerst en Pasen volop in de winkel, daarna is het vaak wat lastiger om ze te vinden. De Bijenkorf, La Place of goeie bakker verkoopt ze het hele jaar door. Maar je kunt ook heel gemakkelijk zelf meringues maken, zie hieronder.
Het toetje dankt zijn naam aan mess van troep/zooitje en de jongenskostschool Eton College. Het wordt daar traditioneel gemaakt in juni als de ouders op bezoek komen.
Je kunt dit dessert goed van tevoren klaarmaken maar meng alle ingrediënten pas op het allerlaatste moment zodat de schuimpjes niet zacht worden. Eton Mess is overigens ook erg lekker in combinatie met ander zacht fruit zoals bramen en frambozen. Eet smakelijk, het zal je niet teleurstellen!
Nog een laatste tip voor het kopen van passievruchten: let hierbij goed op de schil. Wanneer de schil rimpelig is betekent dit dat hij rijp is om te eten!

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd: 15 minuten

  • 500 gr aardbeien
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml volle kwark of mascarpone
  • 1 flinke el poedersuiker
  • 100 gr meringues
  • 2 passievruchten
  • muntblaadjes

Snijd de helft van de aardbeien in kwarten. Houd een kwart van de aardbeien apart voor de garnering en prak het andere kwart fijn.
Klop de slagroom bijna stijf met de poedersuiker. Spatel de slagroom door de kwark/mascarpone. Verkruimel de meringues boven het roommengsel. Schep de geprakte aardbeien en de gesneden aardbeien door het roommengsel.
Schep het mengsel in mooie hoge glazen of leuke bordjes. Garneer het gerecht met de achtergehouden aardbeien, passievrucht en munt.

Wil je zelf meringues maken? Dit is heel gemakkelijk: 2 eiwitten en 75 gram fijne kristalsuiker is alles wat je nodig hebt.
Klop de eiwitten met de mixer in een vetvrije kom tot stijve pieken, en voeg gedurende het mixen geleidelijk wat suiker toe. Schep de meringue met een lepel op de bakplaat en vorm hem tot mooie wolkjes of geef hem andere vormen door de meringue met een spuitzak op het bakpapier te spuiten.
Bak de meringues op een met bakpapier beklede bakplaat zo’n 2 uur in de oven op 90 graden.Passievrucht

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s