Een goeie borrelhap maken kan simpel zijn. Je hebt slechts 3 ingrediënten en een stel cocktailprikkers nodig. Succes gegarandeerd! Dit hapje wordt ook vaak met spek gemaakt in plaats van rauwe ham, of met zachte geitenkaas in plaats van MonChou. Ik vind deze combi het lekkerst maar je kunt dus wat variëren. Succes
Ingrediënten
voor 15 – 25 gevulde dadels | bereidingstijd: 15 minuten, oventijd 10 minuten
- 75 gr Parmaham of andere rauwe ham, verdeel de plakken in kleinere plakjes
- 1 pakje MonChou à 100 gr
- 15 – 25 dadels
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd intussen de dadels aan één zijde open en verwijder de pit. Vul elke dadel met wat MonChou, druk de dadel een beetje dicht en wikkel er wat Parmaham omheen. Steek ze tot slot vast met een cocktailprikkertje.
Leg de gevulde dadels in een ovenschaal en bak ze in 8-10 minuten iets boven het midden van de oven totdat de ham knapperig en goudbruin is.
Zier er goed uit!
LikeLike
Looks delicious and easy!
LikeLike
Lekker Violet, ik heb volgende week een verjaardag. Dan ga ik de dadels maken. Mmmmm Waar heb je de dadels vandaan?
LikeLike
Leuk! Ik heb de dadels gekocht bij een Turkse winkel hier in Utrecht. Heb je die in de buurt? Anders zou je eens op de markt kunnen kijken. AH en Jumbo hebben ook altijd dadels maar die zijn vaak wat droger. Succes, ben benieuwd of je het lekker vond!
Groetjes, Violet
LikeLike
hmmmm klinkt heerlijk!
LikeLike