Gevulde dadels met monchou en Parmaham

Dadels gevuld met monchou
Een goeie borrelhap maken kan simpel zijn. Je hebt slechts 3 ingrediënten en een stel cocktailprikkers nodig. Succes gegarandeerd! Dit hapje wordt ook vaak met spek gemaakt in plaats van rauwe ham, of met zachte geitenkaas in plaats van MonChou. Ik vind deze combi het lekkerst maar je kunt dus wat variëren. Succes

Ingrediënten
voor 15 – 25 gevulde dadels | bereidingstijd: 15 minuten, oventijd 10 minuten

  • 75 gr Parmaham of andere rauwe ham, verdeel de plakken in kleinere plakjes
  • 1 pakje MonChou à 100 gr
  • 15 – 25 dadels

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd intussen de dadels aan één zijde open en verwijder de pit. Vul elke dadel met wat MonChou, druk de dadel een beetje dicht en wikkel er wat Parmaham omheen. Steek ze tot slot vast met een cocktailprikkertje.
Leg de gevulde dadels in een ovenschaal en bak ze in 8-10 minuten iets boven het midden van de oven totdat de ham knapperig en goudbruin is.

Dadels met monchou en Parmaham

Advertenties

5 thoughts on “Gevulde dadels met monchou en Parmaham

  1. Leuk! Ik heb de dadels gekocht bij een Turkse winkel hier in Utrecht. Heb je die in de buurt? Anders zou je eens op de markt kunnen kijken. AH en Jumbo hebben ook altijd dadels maar die zijn vaak wat droger. Succes, ben benieuwd of je het lekker vond!
    Groetjes, Violet

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s