Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar ik voel dat de lente weer in aantocht is. De vogels fluiten hier volop, het is langer licht en ik heb ontzettend zin om op het terras te zitten. Gisteravond maar eens een lauwwarme maaltijdsalade gemaakt om alvast een beetje in de stemming te komen.
Ik had hele mooie rozerode Borlotti bonen (met zo’n leuk printje) gekocht bij de biowinkel. Helaas veranderden ze tijdens het koken in ordinaire bruine bonen. 😦 Het ziet er daarom wellicht niet uit als de sjiekste salade aller tijden, maar de smaak van die Borlotti bonen is top. Een stevige bite en een ietwat nootachtige smaak. Tonijn met bonen, een uitje en wat peterselie is een klassieke Italiaanse combi. Ik heb wat recepten gecombineerd en daar venkel en zwarte olijven aan toegevoegd, het was een succes. Lekker als hoofdgerecht of als bijgerecht.
Ingrediënten
hoofdgerecht / bijgerecht voor 2 – 4 personen | bereidingstijd: bonen 8 uur wellen, 45 tot 75 minuten koken (kijk hiervoor op de verpakking), nog 15 minuten bereiden.
- 200 gr ongekookte Borlotti bonen of cannellinibonen (die zijn ook kant-en-klaar in blik te koop)
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 of 2 blikjes tonijn op water
- 1 venkel, in dunne plakjes gesneden
- 15 zwarte olijven
- handje verse bladpeterselie, fijngehakt
- citroensap
- olijfolie extra vergine
Wel de bonen zo’n 8 uur van tevoren. Kijk voor de exacte tijd op de verpakking. Kook de bonen daarna volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de warme bonen om met de tonijn uit blik, de sjalot, venkel, olijven en de fijngehakte bladpeterselie.
Besprenkel tot slot royaal met lekkere olijfolie extra vergine, citroensap, peper en zout.
Toevallig vorige week precies hetzelfde gemaakt, maar dan met worstjes (in kleine stukjes, zonder vel) ipv tonijn. En een theelepeltje venkelzaad. Deze variant ga ik ook eens proberen!
LikeLike
Grappig! Lijkt me inderdaad ook goeie combi. Vind t een lekkere hap!
LikeLike