Een echt recept is deze crostini creatie niet, lekker is het wel! Kies mooie producten, dat komt de smaak ten goede. Want wist je dat de goedkoopste pesto in de supermarkt gemaakt wordt van zonnebloemolie en cashewnoten i.p.v. met olijfolie extra vierge en pijnboompitten? Kijk maar eens op het etiket. Lekkerder is het dus om zelf pesto te maken. Als je een keukenmachine hebt is dat een fluitje van een cent en ook met een staafmixer moet het (denk ik) wel lukken. Hieronder vind je het recept.
Ingrediënten
voor 12 crostini’s | bereidingstijd 15 minuten
- 12 sneetjes brood, bijvoorbeeld oud desembrood, ciabatta of een afbak stokbrood
- pesto, het recept van homemade pesto vind je hieronder
- rucola
- 1 bol (buffel)mozzarella
- olijfolie extra vierge
- optioneel pijnboompitten, rauwe ham en/of Parmezaanse kaas voor de garnering
Verwarm de oven voor op 220 graden of verwarm een grillpan.
Snijd het brood in dunne plakjes, bestrijk licht met olijfolie en rooster het brood in 5 minuten goudbruin en knapperig. De broodjes blijven wel een aantal uren knapperig dus je kunt ze goed van tevoren maken.
Bestrijk de crostini’s met pesto, leg er wat mozzarella op en garneer met rucola, pijnboompitten en eventueel wat Parmezaanse kaas of een beetje rauwe ham.
Recept zelfgemaakte pesto:
De makkelijkste manier om pesto te maken is om alle ingrediënten in de keukenmachine doen, even laten draaien en in een paar tellen heb je een dikke smeuïge geurige pesto! De pesto is het lekkerste als je hem meteen gebruikt, maar onder een laagje olijfolie is hij nog zeker nog een paar dagen te bewaren in de koelkast. Ook kun je de overgebleven pesto invriezen, de smaak gaat wel iets achteruit maar blijft lekker.
Ingrediënten
voor 1 potje pesto | bereidingstijd 15 minuten
- 50 gr basilicumblaadjes
- 1 teen knoflook
- 20 gr pijnboompitjes, geroosterd
- 50 gr Parmezaanse kaas of Pecorino, versgeraspte
- grof zeezout
- olijfolie extra vierge naar smaak toevoegen
Dit is op Theo Herbots Gezonde Recepten herblogd.
LikeLike