Hangop met rabarber-aardbeiencompote

hangop met rabarbercompoteEen perfect toetje voor deze tijd van het jaar. Ik heb al weer een aantal keren aardbeien van Hollandse bodem gekocht en wat zijn die lekker! Ook rabarber is nu volop verkrijgbaar. De compôte kun je goed van tevoren klaarmaken en blijft nog een aantal dagen lekker als je het in de koelkast bewaart. Ik maak altijd een dubbele hoeveelheid en peuzel de rest op met scones, in de yoghurt ’s ochtends en tijdens het snacken uit de koelkast… Mijn favoriete bezigheid rond 21.00 uur ’s avonds. Probeer ook eens deze honing panna cotta met gepocheerde rabarber, de rabarbercake of het notentaartje als je ook fan bent van rabarber.

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd compôte 20 minuten

  • 500 ml hangop of Griekse yoghurt
  • 250 gr rabarber
  • 250 gr aardbeien
  • 2 el citroensap, liefst vers
  • 35 gr suiker
  • optioneel 12 cantuccini’s

Snijd de rabarber en aardbeien in grove stukjes. Doe dit in een ruime pan, samen met de suiker en het citroensap en breng het aan de kook. Roer regelmatig door en proef of de compote op smaak is. De ene aardbei heeft meer smaak dan de ander en hetzelfde geldt voor de rabarber. Voeg indien nodig nog wat extra suiker of citroensap toe. Laat de rabarberaardbeiencompote helemaal afkoelen.
Zet 4 glaasjes klaar, leg de verbrokkelde cantuccini’s op de bodem, doe vervolgens de hangop in de glaasjes en schep de rabarber-aardbeiencompote er bovenop.

hangop met rabarbercompote

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s