Miniquiches met zongedroogde tomaat, basilicum en geitenkaas

miniquichesDit is altijd een topper op feestjes! Je kunt ze warm serveren als voorgerecht maar ook koud zijn deze miniquiches hartstikke lekker. Leg de zongedroogde tomaatjes niet decoratief bovenop, die verbranden in de oven kan ik je uit ervaring vertellen…
Succes en varieer met de ingrediënten die je lekker lijken.

Ingrediënten
voor 12 stuks | bereidingstijd 25 minuten, oventijd 20 – 25 minuten

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 15 zongedroogde tomaatjes
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • handje verse basilicum
  • +/- 24 zwarte olijven, bij  AH verkopen ze in plakjes gesneden zwarte olijven, deze zijn voor deze taartjes heel handig!
  • 1 lente ui
  • 2 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • peper

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffinbakvorm in.
Ontdooi het bladerdeeg als je bladerdeeg uit de diepvries gebruikt.

Snijd de zongedroogde tomaatjes in grove stukjes, verkruimel de kaas, snijd de bosui en olijven in ringen en scheur de basilicum fijn.  Klop de crème fraîche los met de eieren en breng op smaak met wat peper.

Steek, met bijvoorbeeld een kookring, rondjes uit het bladerdeeg en bekleed de muffinvormpjes hiermee. Gebruik de restjes bladerdeeg voor de 2 overgebleven vormpjes.

Verdeel de zongedroogde tomaten over de bodem, leg daarop de geitenkaas, vervolgens de, basilicum, en tot slot de olijf en lente ui. Vul de quiches, tot net onder de rand, met het crème fraîche mengsel.

Bak de taartjes in het midden van de oven gaar in zo’n 20 to 25 minuten op 200 graden.

miniquiches

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s