Rabarbertaart

rabarbertaartAls je dit weekend nog zin hebt om wat in de keuken te klussen, ga deze taart maken! Ik heb hem in de afgelopen periode drie keer gemaakt en ondanks dat z’n looks niet de schoonheidsprijs verdienen, wordt hij overal bijzonder goed ontvangen. Het fijne is: het kost je nog geen 20 minuten om de taart in elkaar te draaien en geloof mij, je gaat blij worden van deze rabarbertaart die gemaakt is met o.a. sinaasappel, gember en vanille. Succes!
Ingrediënten
voor 8-10 personen | bereidingstijd 20 minuten  + 60 minuten oventijd

 • 500 gr rabarber, in stukjes van 1 cm gesneden
 • 350 gr rietsuiker + 2 el extra
 • 2 eieren
 • 50 gr roomboter, zacht
 • 1/2 tl merg uit vanillestokje
 • 250 gr bloem
 • 1 tl biocarbonate of soda/baksoda (te koop in supermarkt)
 • 1 1/2 tl gemberpoeder
 • mespunt zout
 • 250 gr Griekse yoghurt + extra voor op de taart
 • rasp + sap van 1 sinaasappel

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakblik in van +/- 24 cm doorsnede.

Doe rietsuiker, eieren, roomboter en vanille in een kom en mix het geheel goed door elkaar op middelhoge snelheid.
Meng in een andere kom de bloem, baksoda, gember en zout. Voeg dit vervolgens toe aan het suiker/boter mengsel en mix kort op lage snelheid totdat het geheel goed gemend is. Schep vervolgens de Griekse yoghurt, sinaasappelschil en rabarber erdoor.

Stort het beslag in de ingevette bakvorm, strijk het glad en strooi er nog een beetje rietsuiker overheen. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de rabarbertaart in ongeveer 60 minuten gaar. De taart is goed als een satéprikker er schoon uitkomt.

Wanneer de taart klaar is giet je het verse sinaasappelsap over de taart, deze smaken trekken er lekker in. Laat de taart geheel afkoelen en serveer met een dot Griekse yoghurt, gezoet met wat honing. De taart blijft in ieder geval 2 dagen vers!

rabarbertaart

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s