Forelmousse op toast met granny smith en bieslook

forelmousse op toast Ik ben erg tevreden over deze simpele creatie. De combinatie van gerookte vis op knapperige toast, met bieslook en een fris zoetzuur appeltje is goed! Ik heb even zitten stoeien met de verhoudingen maar na drie keer proberen is die volgens mij goed zo. Succes!

Ingrediënten
voor 20 toastjes | bereidingstijd 20 minuten

 • 125 gr gerookte forel
 • 75 ml slagroom
 • 1 visbouillonblokje
 • 1/2 blaadje gelatine
 • citroensap
 • melbatoast
 • paar sprietjes bieslook
 • 1 granny smith appel

Meng het bouillonblokje met 500 ml kokend water en laat het helemaal oplossen. Je hebt 75 ml nodig van deze visbouillon. Meet dit af. Week intussen het 1/2 blaadje gelatine in een kom met koud water. Knijp het blaadje gelatine uit en roer dit door de 75 ml warme visbouillon. Laat dit iets afkoelen.

Mix in een keukenmachine of met een staafmixer de forel fijn (dit ziet er onappetijtelijk uit ;)). Voeg de bouillon toe en pureer opnieuw . Voeg een beetje peper en citroensap toe. Klop vervolgens de slagroom lobbig en spatel het lepel voor lepel erdoor. Proef tot je de juiste verhouding hebt. Je houdt wellicht nog een beetje slagroom over. Zet de mousse weg in de koelkast.

Snijd een deel van de schil van een granny smith appel in heel kleine blokjes.
Leg de melba toastjes op een schaal, doe er een dot forelmousse op en garneer met de appel en bieslook.

Advertentie

Een gedachte over “Forelmousse op toast met granny smith en bieslook

 1. Hi Violet! Ben het helemaal met je eens! Gerookte vis / toastjes en appel heerlijk! Ik maak heel vaak een soort spread met makreel, creme fraiche, kappertjes en appel! ook Yummm! Ga jouw variant ook eens proberen! Lieve groetjes Marianne

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s