De lekkerste spaghetti

De lekkerste spaghetti

Het maken van deze pastasaus is echt een weekend klusje, het kost namelijk best wat tijd maar het resultaat is fantastisch! Ik maak meestal een dubbele hoeveelheid zodat ik op een later moment nog een portie heb. Mocht je de saus wat slanker willen maken, dan kun je de crème fraîche weglaten en de half-om-half gehakt vervangen door magere rundergehakt.

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd 50 minuten + 120 minuten stoven

  • 1 kleine ui
  • 1 flinke wortel
  • 2 stelen bleekselderij
  • 250 gr kastanje champignons
  • 1 teen knoflook
  • 2-3 el boter of olijfolie
  • 4 ons half-om-half gehakt
  • 1 1/2 dl droge witte wijn
  • 1 dl volle melk
  • 1 pak Heinz Tomaten Frito (400 gr)
  • geraspte oude of parmezaanse kaas
  • nootmuskaat
  • zout & peper
  • bekertje crème fraiche

Maak de groente en paddestoelen schoon, verwijder de draden van de bleekselderij en hak de grote fijn. Verwarm in een braadpan de olie en bak de groenten 10 minuten op laag vuur. Schep af en toe om.

Leg het gehakt op de groente en laat het op een laag vuurtje zachtjes verwarmen, schep af en toe om zodat het rul wordt. Het moet alleen licht kleuren, niet bakken.
Voeg wat zout, flink wat peper en de wijn toe. Laat het zo’n 5 minuten zachtjes koken zodat de alcohol verdampt. Voeg vervolgens de melk toe en laat de saus nog 10 minuten stoven. Doe daarna de tomatensaus erbij, breng de saus aan de kook en zet daarna de pan op een vlamverdeler. Leg de deksel schuin op de pan en laat de saus zo’n 2 uur stoven op laag vuur, schep het af en toe om.
Breng de saus tenslotte op smaak met wat zout, peper, nootmuskaat en eventueel wat Italiaanse kruiden. Voeg als laatste de crème fraiche toe.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s