Ik maakte deze koekjes voorbij de witte chocolade panna cotta, maar natuurlijk zijn ze ook gewoon heel lekker solo bij de thee!
Ingrediënten
Voor +/- 20 stuks | bereidingstijd 20 minuten + 10 minuten oventijd
- 65 gr bloem
- 35 gr boter, op kamertempratuur
- 50 gr witte basterdsuiker
- 50 gr bruine basterdsuiker
- 1 el koud water
- ½ tl kaneel
- 30 gr blanke amandelen, fijn gehakt
- Snufje zout
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Roer de boter samen met de suiker zacht, voeg vervolgens de bloem, kaneel, zout en water toe en kneed alles met je handen tot een soepel deeg. Voeg als laatste de fijngehakte amandelen toe.
Maak bolletjes ter grote van een flinke olijf, druk ze een beetje plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, zo’n 5 cm uit elkaar want de koekjes lopen behoorlijk uit.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de kletskoppen in zo’n 5-8 minuten gaar. Ze zijn gaar als er gaatjes in ontstaan en het hele koekje ‘bubbelt’. De koekjes worden pas hard als ze afgekoeld zijn en blijven lekker knapperig als je ze in een afsluitbare trommel bewaard.
Pingback: Witte chocolade panna cotta met mango en framboos | Violet Kookt!