Pompoensoep met feta en munt

PompoensoepDeze pompoensoep is supersnel, makkelijk en lekker. Ik maak vaak een dubbele portie, vries het in en ook uit de diepvries smaakt deze soep nog erg goed. Wij aten de soep gisteren met de geitenkaas crostini’s met rode ui. Je zou in plaats van feta ook geitenkaas kunnen gebruiken.

Ingrediënten
maaltijdsoep voor 2 personen | bereidingstijd 50 minuten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 600 gr pompoen, in stukken
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 el honing
  • 750 ml kippen- of tuinkruidenbouillon (van tablet)
  • groene of rode tabasco
  • 150 gr feta
  • verse munt, fijn gesneden
  • 125 ml crème fraîche, eventueel

Fruit de ui op laag vuur in een soeppan. Snijd de pompoen in grove stukken en bak deze samen met de tomatenpuree zo’n 3 minuten met de ui mee. Voeg vervolgens de honing en de crème fraîche toe en schenk daarna de bouillion in de pan. Draai het vuur laag en laat de soep zo’n 30 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met de tabasco en zout en garneer in de soepkom met de feta en munt.

Bron: aangepast op een recept van de AH

Advertenties

One thought on “Pompoensoep met feta en munt

  1. Pingback: Hartige taart met pompoen, salie en blauwe kaas | Violet Kookt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s