Griesmeelpudding met compote

Griesmeel

Vroeger… stond er traditiegetrouw elke zondagavond een kabouterpudding op tafel, een homemade griesmeelpudding van moeders. Ik had denk ik in geen10 jaar meer griesmeelpudding gegeten had totdat ik dit recept tegenkwam. Ik blijf er dol op. Dit warme en gebakken griesmeeltoetje is heerlijk in combinatie met de fris-zure compote!

Ingrediënten
voor 4-6 personen | bereidingstijd 25 minuten + 60 minuten wachttijd

  • 500 ml hafvolle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 citroen
  • 6 eetl suiker
  • 70 gr griesmeel
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 250 gr aardbeien
  • 125 gr frambozen

Rasp de schil van de citroen en doe deze met de melk, vanillesuiker en 3 el suiker in een pan. Roer het griesmeel er door heen en laat 5 minuten zachtjes koken totdat er een dikke massa ontstaat. Splits het ei en roer de eidooier door de griesmeel. Klop het eiwit met een snufje zout stijf met een schone mixer. Spatel het eiwit door de griesmeel en schenk in een rechthoekige of vierkante schaal van 2 liter en zet een uurtje in de koelkast.

Maak ondertussen de compote. Verhit het sap van de geraspte citroen in een pannetje en voeg er 3 eetl suiker aan toe totdat deze opgelost is. Snijd de aardbeien in stukjes en voeg samen met de frambozen toe. Bewaar er nog een paar voor de garnering. Laat 10 min zachtjes pruttelen totdat de frambozen en aardbeien bijna helemaal zacht zijn geworden. Haal de griesmeel uit de koelkast en snijd de randen los en keer de schaal om op een bord. Snijd er driehoekjes of vierkantjes uit en bak deze in een pan met een beetje boter bruin. Serveer de gebakken griesmeelpudding met de compote en hele aardbeien en/of frambozen.

Bron: www.leukerecepten.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s