Veldsla met walnoten

salade walnoten 1

 

Deze salade is makkelijk te combineren met veel verschillende gerechten en nog  lekkerder te maken met blauwe kaas. Houd je daar niet van dan kun je de salade ook garneren met zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas.

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd 10 minuten

  • 120 gr veldsla
  • 40 gr walnoten
  • 1 klein sjalotje, fijngesneden
  • 3 el walnotenolie
  • mespunt mosterd
  • scheut citroensap
  • 1/2 tl cognac
  • 75 gr roquefort of andere blauwe kaas
  • zout & peper

Snijd het sjalotje fijn en rooster de walnoten in een koekenpan. Doe het sjalotje met de mosterd, citroensap, cognac en walnotenolie in een kom en breng op smaak met zout en peper. Sprenkel de dressing over de veldsla vlak voor het serveren en garneer met de geroosterde walnoten.

Advertenties

One thought on “Veldsla met walnoten

  1. Pingback: Inzending foodblogevent: Gevulde pastaschelpen | Violet Kookt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s