Deze salade is makkelijk te combineren met veel verschillende gerechten en nog lekkerder te maken met blauwe kaas. Houd je daar niet van dan kun je de salade ook garneren met zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd 10 minuten
- 120 gr veldsla
- 40 gr walnoten
- 1 klein sjalotje, fijngesneden
- 3 el walnotenolie
- mespunt mosterd
- scheut citroensap
- 1/2 tl cognac
- 75 gr roquefort of andere blauwe kaas
- zout & peper
Snijd het sjalotje fijn en rooster de walnoten in een koekenpan. Doe het sjalotje met de mosterd, citroensap, cognac en walnotenolie in een kom en breng op smaak met zout en peper. Sprenkel de dressing over de veldsla vlak voor het serveren en garneer met de geroosterde walnoten.
Pingback: Inzending foodblogevent: Gevulde pastaschelpen | Violet Kookt!