Ik heb dit recept al zeker 10 keer gemaakt maar fotogeniek wordt het gerecht nooit écht, vandaar dat ik bij hoge uitzondering Jamie’s foto gebruik. Het is lekker, makkelijk en snel te maken. Het lijken misschien wat weinig ingrediënten maar ik vind het een ontzettend smaakvolle pasta en velen volgens mij met mij.
Gebruik de grootste en lekkerste garnalen die je kunt vinden, als ik in de buurt ben scoor ik vaak kilozakken grote gepelde garnalen bij Vishandel Tel op de visafslag in IJmuiden, daar zijn ze betaalbaar. Voor de pasta gebruik ik altijd de volkoren spaghetti puur & eerlijk van de AH, die vind ik erg lekker!
Ingrediënten
voor 2 personen | bereidingstijd 25 minuten
- 160 gr gedroogde spaghetti
- 3 knoflook tenen
- 400 gr grote gepelde garnalen, zonder staart
- 10 zongedroogde tomaten, fijngemalen met de staafmixer
- 1 flinke glas droge witte wijn
- 1/2 citroen, uitgeperst en de schil geraspt
- zeezout
- gedroogde chili uit de molen
- 75 gr rucola
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan kokend water.
Verhit ondertussen 3 flinke scheuten olijfolie in een grote koekenpan en bak de knoflook even aan. Doe zodra de knoflook wat begint te kleuren de garnalen erbij en bak die gedurende 3 minuten. Giet de witte wijn en de tomatenpuree erbij en laat het mengsel een paar minuten pruttelen. Laat de gare pasta uitlekken in een vergiet. Hussel de spaghetti en de saus door elkaar, knijp het citroensap erover, doe de helft van de rucola erbij, en doe er zout en gemalen chili uit de molen naar smaak bij. Verdeel de pasta over vier borden en strooi er wat geraspte citroenschil en de rest van de rucola over.
Bron: Jamie’s Italy, aangepast recept
mmmmmmmmmmmmm dat lijkt me heerlijk, ik ga het vanavond uittesten
LikeLike