Dit is een all time favourite! Het recept heb ik jaren geleden eens uit de Elle Eten geknipt. Deze tiramisu is gemakkelijk te maken en ontzettend lekker. Mocht je hem wat minder ‘vol’ willen maken dan zou je bijvoorbeeld ook 2 lagen lange vingers kunnen inbouwen. Lekker met een glaasje amaretto!
Ingrediënten
voor 4-6 personen | bereidingstijd 20 minuten + 2 uur opstijven
- 50 gr pure chocolade
- 250 gr mascarpone
- 100 gr suiker
- 2 x eigeel
- 2 x eiwit
- 1/2 pak lange vingers
- 1 glaasje amaretto
- 1 kopje espresso
- 10 gr cacao of nesquick
Zet een kopje espresso en laat het afkoelen.
Pak vervolgens 2 beslagkommen en splits de eieren. Klop in de ene kom het eigeel met de suiker schuimig en roer daarna de mascarpone erdoorheen. Klop in de andere kom het eiwit goed stijf en schep daarna door het mascarponemengsel.
Neem een platte schaal, leg hier de lange vingers in en besprenkel ze met de espresso en de amaretto. Zorg dat ze niet te nat worden, ik vind het lekker als ze nog een beetje bite houden. Schep vervolgens de mascarponesaus over de lange vingers en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Strooi voor het gebruik wat cacao over de tiramisu en vervolgens wat geraspte pure chocolade.
Pingback: Frisse citroentiramisu | Violet Kookt!