Tonijntartaar met avocadosalade en rivierkreeftjes

Tonijn tartaarDit is een heerlijk luxe en sjeik voorgerecht. Ik maak het al een aantal jaren en het valt bij iedereen goed in de smaak. Eerste kerstdag maakte ik het voor 14 personen en ook nu waren de bordjes schoon op, zelf opa van bijna 90 was zeer tevreden! Wellicht ten overvloede, de tonijn eet je rauw dus koop het zo vers mogelijk! Houd je meer (of ook) van zalm probeer dan ook is deze zalmtartaar. Deze mooie foto is gemaakt door mijn grote vriend en broer Joost.  

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd 25 minuten

  • 200 gr verse tonijn
  • 1/2 el mooie olijfolie
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 rijpe avocado
  • 150 gr rivierkreeftjes
  • 1 el crème fraiche
  • sap van 1/2 limoen
  • paar takjes koriander, fijn gesneden
  • 50 gr veldsla
  • peper en zout
  • kookring

Snij de tonijn in kleine blokjes. Maak het op smaak met wat olijfolie, peper en zout en zet het tot gebruik koel weg.

Snij de tomaat en avocado in kleine blokjes en meng dit samen met de rivierkreeftjes, crème fraiche, limoen en fijngesneden koriander.

Maak met behulp van een kookring de tartaar van tonijn en leg de avocado-rivierkreeftjes salade op een dotje veldsla. Eetsmakelijk!

Bron: Elle Eten

Advertenties

One thought on “Tonijntartaar met avocadosalade en rivierkreeftjes

  1. Pingback: Zalmtartaar met koriander, limoen en rode ui | Violet Kookt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s