De lekkerste quiche Lorraine

Quiche Lorraine 2Een Franse klassieker die je, wat mij betreft, zoveel mogelijk intact moet laten. Niet te veel bezuinigen op lekkere kaas en vooral niet verslanken…! Dan maar een kleiner stukje van deze romige en ziltige taart als je aan de slanke lijn doet. Dit is de klassieke versie van de Quiche Lorraine, wil je er wat vitaminen aan toevoegen: kastanjechampignons, prei en/of een lente-uitje doen het goed in de taart! Lekker met een frisse groene salade. 

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd: 15 minuten + 40 minuten oventijd

  • 100 gr plakken lekkere gekookte ham, in reepjes gesneden
  • 100 gr biologisch ontbijtspek, dunne plakjes
  • 200 gr geraspte Gruyère kaas
  • 3 eieren
  • 300 ml crème fraîche 
  • 100 ml melk
  • zout en peper naar smaak
  • 6 plakjes hartige taart deeg
  • Nog lekkerder maak zelf je deeg: ik gebruik vaak overblijfselen van dit pizzadeeg wat je heel goed in kunt vriezen: http://www.jamiemagazine.nl/nl/artikel/28920/pizzadeeg.html

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak het spek in een koekenpan en laat het spek op keukenpapier uitlekken. Klop de eieren in een kom. Voeg de helft van de geraspte kaas, melk, crème fraiche, zout en peper toe en roer het geheel goed door.
Bekleed een ingevette taartvorm van 26 cm doorsnede met het deeg en prik de bodem wat in met een vork. Leg de ham en het spek over het deeg en giet er dan het eimengsel overheen. Bedek met de resterende kaas en bak de quiche Lorraine in 40 minuten gaar totdat hij goudbruin en stevig is.

Quiche Lorraine

Advertentie

Een gedachte over “De lekkerste quiche Lorraine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s