Zomerse salade met nectarine en Hollandse geitenkaas

Salade met gegrilde nectarine en geitenkaasHet is weer een mooie tijd voor zomerfruit! Ik hou van nectarines, abrikozen en perziken en eet ze nu bijna dagelijks uit het vuistje… Door de salade zijn rijpe nectarines ook een feestje! Heb je tijd om ze te grillen, dan is dat zeker de moeite waard. Deze frisse zomerse salade is leuk om te serveren als voorgerecht, bijgerecht of voor de lunch.

Ingrediënten
voor 2 personen | bereidingstijd: 10 minuten

  • 100 gr harde Hollandse geitenkaas
  • takje verse munt
  • 2 nectarines, in partjes
  • 3 el walnootolie
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl honing
  • zwarte peper
  • 75 gr gemende sla
  • handje walnoten

Verhit de grillpan en bestrijk de partjes nectarine met een beetje olijfolie. Grill ze aan beide zijden ongeveer 1 minuutje. Meng het citroensap, de walnootolie en de honing tot een dressing en breng het op smaak met wat zout en peper.
Snijd of schaaf de geitenkaas in repen van zo’n 1 cm breed. Pluk de blaadjes van de takjes munt, hussel ze door de salade en schep vervolgens de dressing door de salade. Garneer de salade met de gegrilde nectarine, de walnoten en de repen geitenkaas.

Bron: AH

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s