Deze salade van Jamie Oliver is al heel lang een groot favoriet in de zomer. Het recept komt uit één van zijn eerste kookboeken: The Naked Chef is terug! Ik maakte er aardappeltjes uit de oven en confit de canard bij. De confit kwam uit blik, nog een souvenir uit Frankrijk dus geen culinaire toestand. In het begin moest ik een beetje wennen aan dat blik maar de smaak is fantastisch, geloof me! Nu sleep ik blikken tegelijk mee als ik een keer in Frankrijk ben. Afgelopen winter heb ik voor het eerst zelf confit de canard gemaakt. Een leuk klusje; de eendenbouten moeten dan eerst 24 uur pekelen in een ziltig kruidenmengsel en daarna een aantal uren garen in de oven in ganzevet. Eind dit jaar zal ik het recept posten, want het is een beetje een winterproject.
Enfin, de post was bedoeld voor deze salade en die is te gek. Reuzemakkelijk te maken en je moet hem eigenlijk gewoon een keertje maken deze zomer want het is een te gekke smaakcombinatie van zoet, zout, zuur en pittige pepertjes.
Ingrediënten
voor- of bijgerecht voor 2 à 4 personen | bereidingstijd: 10 minuten
- 75 gr gemende sla, bijvoorbeeld jonge bladsla met veldsla
- 1 bol buffelmozzarella
- 2 rijpe perziken
- 75 gr rauwe ham zoals Parmaham
- muntblaadjes
- 1 el citroensap
- 3 el olijfole extra vierge
- rode peper uit de molen, optioneel
- zout en peper
Maak een dressing van olijfolie en citroensap en breng op smaak met zout en peper. Ontvel de perziken en snijd ze in partjes.
Verdeel de salade over de borden en leg de in stukken gescheurde mozzarella en prosciutto erop, garneer met muntblaadjes en besprenkel het geheel met de dressing. Maak het af met wat rode peper uit de molen, mits je daar van houdt!
Bron: aangepast recept van Jamie Oliver
Oh. Dit klinkt echt heel lekker. Ik denk dat ik dit met nectarines ga proberen 🙂
LikeLike
Super lekkere frisse salade…zoveel smaken komen samen…heerlijk
LikeLike