Pavlova met zomerfruit

Pavlova met zomerfruitNiet moeilijk om te maken deze Pavlova met zomerfruit, je moet alleen een beetje op tijd beginnen want de meringue droog je op een heel lage temperatuur in de oven. Aan dit ‘drogen’ kan weinig mis gaan en succes is gegarandeerd met dit toetje!! In plaats van een grote pavlova kun je ook voor iedereen een mini pavlova met rood fruit maken, hij hoeft dan iets minder lang in de oven. Dit toetje is ook lekker met ander fruit, ik maak ze ook wel eens met mango en passievrucht.

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 3 eiwitten
  • 120 gr fijne kristalsuiker + 1 flinke el extra voor de slagroom
  • 250 ml slagroom
  • 1/2 vanillestokje
  • 400 gr gemend rood fruit (frambozen, blauwe bessen, bramen, frambozen, aardbeien etc.)
  • optioneel muntblaadjes en poedersuiker om te garneren

Verwarm de oven voor op 90 graden.
Klop de eiwitten met de mixer in een vetvrije kom flink stijf en voeg gedurende het mixen geleidelijk de suiker toe. Klop totdat er een stevige glanzende schuim ontstaat dat in pieken overeind blijft staan.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het schuim in een enigszins ronde vorm op de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat de meringues in zo’n 2 à 2,5 uur drogen totdat het droog en stevig aanvoelt. Laat het helemaal afkoelen.

Was het fruit voorzichtig en dep het voorzichting droog.

Snijd het vanillestokje door de helft, en snijd 1 helft open. Schraap het merg eruit en meng het merg met de slagroom en 1 el suiker. Klop de slagroom stevig. Versier de Pavlova vlak voor het serveren met het slagroom en het fruit.

Eetsmakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s