HelloFresh!

Een tijdje geleden heb ik een HelloFresh maaltijdenbox ontvangen. Een geweldige uitvinding! Op zondag of maandag wordt een doos vol verse ingrediënten bij je thuis bezorgd op een van tevoren afgesproken tijd. Afhankelijk van je keuze zitten er producten in voor 3 of 5 maaltijden. De dozen worden gekoeld vervoerd dus alles blijft vers. 

Het is leuk om te zien dat HelloFresh met seizoensproducten werkt en zo stonden er die week bij ons 3 zomerse maaltijden op tafel. Er zat een vlees, vis en vegetarisch gerecht in de box waarvan één gerecht met Libanees platbrood, één met krieltjes en één met pasta. Reuze afwisselend dus.

Het is ideaal om even niet na te hoeven denken wat je die week gaat eten (door de weeks heb ik namelijk niet zo veel tijd om -uitgebreid- te koken) en om niet na je werk (in mijn geval) een bomvolle supermarkt in te hoeven.

De gerechten zijn eenvoudig klaar te maken, binnen 40 minuten maar vaak ook binnen een half uurtje en de hoeveelheden zijn ruim voldoende voor 2 goede eters zoals wij zijn! Een receptenboekje met duidelijke instructies wordt erbij geleverd en je kunt de week ervoor al zien wat er op het menu staat.

HelloFresh gaat er vanuit dat je een aantal standaard keukenitems in huis hebt voor het bakken van vlees of vis en het bereiden van bijvoorbeeld een dressing. Een geslaagde vuurdoop en ik ben erg enthousiast over dit concept! Je kunt bij HelloFresh een abonnement afsluiten en dat is flexibel, je moet minimaal 2 keer per jaar afnemen en kunt per week beslissen of je een box afneemt. Wil je ook een HelloFresh abonnement? Ik mag je een kortingscode verstrekken waarmee je €20,- korting krijgt op je eerste HelloFresh box. Je moet er minimaal 2 afnemen. Aanmelden kan hier en de code die je hiervoor kunt gebruiken is VIOLET20

Wij aten onder andere:

Turkse pizza met kruidige gehakt en een frisse salade
IMG_5891

Ingrediënten
voor 2 personen | bereidingstijd 25-30 minuten

 •  1 rode ui, fijn gesneden
 • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
 • 4 takjes tijm
 • 1 tl komijnzaad
 • 200 gr rundergehakt
 • 250 ml tomatenpassata
 • 1/2 ijsbergsla
 • 150 gr radijs
 • 4 libanees platbrood

Voor de dressing

 • 2 el olijfolie
 • 2 tl witte balsamicoazijn
 • 2 tl honing
 • 2 tl mosterd

Verhit een hapjes pan op middelhoog vuur en rooster het komijnzaad 1 minuut. Voeg het rundergehakt toe en bak het in 3 minuten rul. Voeg de knoflook en het grootste deel van de rode ui toe (houd eventueel wat achter wat over voor de salade) en bak het 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper en de helft van de tijm. Voeg de tomatenpasata toe. Dek de pan af en laat 8 minuten zachtjes stoven.

Snijd ondertussen de ijsbergsla klein. Was de radijs, inclusief het blad. Snijd het blad klein en de radijs in dunne plakjes. Meng de ijsbergsla, radijs, radijsblad, eventueel achtergehouden rode ui en overige tijm in een saladekom. Maak de dressing in een kommetje op basis van de aangegeven hoeveelheid olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, mosterd, peper en zout. Besprenkel de dressing over de salade.

Leg het Libanees platbrood op de borden. Verdeel de tomatensaus met gehakt erover, schep wat salade in het midden en rol het platbrood op.

Dit waren de andere gerechten die in de doos zaten:

Lasagne passata met oude kaas en verse tijm
Lasagnea Hello Fresh 6030

Scholfilet met salade van Hollandse sperziebonen en geroosterde hazelnotenScholfilet met salade van Hollandse sperziebonen en geroosterde hazelnoten

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s