Ingrediënten
12 stuks | bereidingstijd 30 minuten
- 2 aubergines
- 3 el olijfolie
- 1 sjalotje
- 2 takjes munt
- 2 takjes peterselie
- 150 gr zachte geitenkaas, bijvoorbeeld bettince blanc, op kamertemperatuur
- zout en peper
- extra nodig: grillpan en cocktailprikkers
Laat een grillpan op het vuur goed heet worden. Was de aubergines en snijd ze aan beide kanten dun het ‘kapje’ eraf. Snijd de rest van de aubergine in 6 dunne plakken. Bestrijk de aubergineplakken licht met wat olijfolie en laat ze in zo’n 3 minuten mooi bruin en gaar roosteren in de grillpan, keer na zo’n anderhalve minuut. Laat de aubergines afkoelen op een rooster.
Pel het sjalotje en snij fijn, hak de munt en peterselie heel fijn.
Meng in een kom het sjalot, de munt, peterselie en geitenkaas door elkaar en breng de kruidige geitenkaas op smaak met zout en peper. Bestrijk de aubergineplakken met het geitenkaasmengsel, rol ze op en steek de aubergineplakken vast met een cocktailprikker.