Koekjes met witte chocolade en macadamianoten

Cookies met witte chocolade en macedemia notenRedelijk mateloos ben ik als het om koekjes gaat. Ik zit niet ontspannen op de bank als ik weet dat er stroopwafels of café noirtjes in huis zijn óf deze dadel walnotencake. De bodem moet bereikt worden! Deze koekjes met witte chocolade en macadamianoten zijn één van mijn favorieten. Met havermout, dat houdt de bloedsuikerspiegel een beetje stabiel 🙂 Afgelopen vakantie was ik in Amerika en ik stond er mee op en ging er mee naar bed. 

Ingrediënten
voor 12 flinke koekjes | bereidingstijd 15 min., 15 min. wachttijd, 15 min. oventijd

 • 90 gr bloem
 • 1/4 tl zout
 • 1 tl bakpoeder
 • 100 gr roomboter, op kamertemperatuur
 • 1 tl vanille-essence
 • 110 gr lichtbruine basterdsuiker
 • 25 gr fijne kristalsuiker
 • 1 ei, losgeklopt
 • 90 gr havervlokken/havermout
 • 60 gr witte chocolade, grof gehakt
 • 75 gr macadamianoten, grof gehakt

Verwarm de oven voor op 170 graden. Zeef in een kom de bloem met zout en bakpoeder en zet opzij. Doe de boter met de vanille en beide soorten suiker in een kom. Klop met een mixer op de laagste stand tot het bleek en romig is . Voeg een scheut ei toe en roer tot het is opgenomen, doe daarna hetzelfde met de rest van het ei. Roer daarna het bloemmengsel, de havervlokken, chocolade en macadamianoten erdoor. Roer nu niet meer.

Koel het deeg iets voor je de koekjes gaat maken. Schep met een lepel een beetje deeg uit de kom en rol het tussen je handen tot een bal ter grootte van een walnoot. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk ze iets uit. Laat +/- 5 cm tussen de koekjes, het deeg loopt namelijk uit. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes circa 10 minuten tot ze mooi bruin zijn. Haal de bakplaat uit de oven, laat de koekjes 5 minuten afkoelen en laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.

cookies

Advertentie

3 gedachten over “Koekjes met witte chocolade en macadamianoten

 1. Pingback: Suggesties voor het kerstdiner | Violet Kookt!

 2. Hey violet, deze heb ik vandaag geprobeerd en ga ik vaker maken. Lekker makkelijk en ze bakken supersnel. Ik heb ze kwartiertje in oven gelaten trouwens, want met 10 min waren ze bij mij net te zacht. Heb er stiekem wel zelf veel van gegeten….

  Like

 3. Pingback: Havermout rozijnen koekjes | Violet Kookt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s