Havermout rozijnen koekjes

oatmeal witlof geitenkaas noot 068 (5)Heb je zin in goeie koekjes of een momentje van verveling? Ga deze Oatmeal Cookies maken! Het is een leuk klusje. Ze zijn een beetje knapperig en een beetje chewy, ik vind ze te gek en iedereen die ik ze voorzet ook. Daarna volgt de vraag of ze ook gezond zijn + hoopvolle blik… De havermout compenseert veel heb ik maar gezegd 😉
Het recept komt van de Amerikaanse website smitten kitchen, die is mede hierom een hit geworden. De koekjes kun je heel prima een aantal dagen bewaren in een afgesloten trommel. Vind je het een succes, probeer dan ook deze: koekjes met witte chocolade en macademianoten

Ingrediënten
voor 15 -20 koekjes | bereidingstijd: 25 minuten + 1 uur wachttijd + 15 minuten oventijd

  • 95 gram bloem
  • ½ theelepel baking soda
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel zout
  • 110 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 120 gr havermout
  • 120 gr rozijnen

Zeef de bloem, baking soda en kaneel boven een kom, voeg het zout toe en meng goed door elkaar.
Klop de boter en suiker met een mixer op medium snelheid tot een glad mengsel. Doe het ei en het vanille-extract erbij en mix opnieuw tot het goed gemengd is. Voeg het bloemmengsel toe en mix op lage snelheid totdat het net gemixt is. Spatel er als laatste de havermout en rozijnen door.

Dek het koekjesdeeg af met plastic folie en leg een uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maak balletjes van het deeg, ik deed 30 gram per koekje. Leg ze 5 cm uit elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat en druk de koekjes een beetje plat.

Bak de koekjes 10 tot 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven; ze zijn goed als de randjes goudbruin zijn en het midden er nog ietwat ongaar uitziet.

Laat de koekjes nog 5 minuutjes op de bakplaat liggen. Haal ze er voorzichtig af en laat ze helemaal afkoelen op een rooster.havermout koekjes

Advertenties

2 thoughts on “Havermout rozijnen koekjes

  1. Ha Vio, heerlijk die koekjes. . Als je de bloem door amandelmeel vervangt en de suiker door kokosbloesemsuiker zijn ze nog gezonder, tenminste dat wordt beweerd 😉 . Zoiets vergelijkbaars al geprobeerd, zijn echt lekker, ook makkelijk mee te nemen naar het werk. Xxx Guusta

    Liked by 1 persoon

    • Hé Guus, wat leuk een berichtje van je en een goeie tip! Ik vind een wat gezondere cake ook altijd erg lekker met amandelmeel. Kokosbloemsuiker heb ik nog nooit geprobeerd, ga ik eens naar op zoek! Leuk, dankje x

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s