Deze mini saucijzenbroodjes zijn een dikke hit. Ik maakte ze voor mijn verjaardagsfeestje. Ze waren in mum van tijd op. Je kunt ze goed van tevoren klaarmaken zodat je ze op de party zelf alleen nog maar 20 minuutjes in de oven hoeft te schuiven. Zoals ik al zei: succes gegarandeerd!
Ingrediënten
voor 16 stuks | bereidingstijd 20 minuten | oventijd 20 minuten
- 1 grote rol vers bladerdeeg uit de koeling à 270 gr, te koop bij o.a. AH en Jumbo
- 300 gr rundergehakt
- 1 el gehaktkruiden
- 1 el ketjap
- 1 el verse bladpeterselie, grof gehakt
- 2 eieren (1+1)
- handje paneermeel
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng in een kom het gehakt met 1 ei, de gehaktkruiden, ketjap, peterselie, peper en zout en kneed het geheel goed door. Het gehaktmengsel is nu nog wat nat. Voeg een handje paneermeel toe en kneed totdat het mengsel plakkerig is, voeg meer paneermeel toe als het gehaktmengsel nog nattig is.
Rol de rol bladerdeeg uit en snijd hem in de lengte door.
Maak een ‘rolletje’ van het gehakt en verdeel het over de beide bladerdeeglappen. Leg het gehaktrolletje iets voor het midden.
Bestrijk het uiteinde van het bladerdeeg met een beetje water en rol het bladerdeeg op.
Ga je meteen afbakken, snijd dan de saucijzenrol in kleine stukjes van zo’n 3 cm.
Wil je het bewaren en later afbakken, bewaar het dan zo in de koelkast en snijd vlak voor het afbakken stukjes van zo’n 3 cm.
Klop een ei los in een schaaltje en bestrijk de mini saucijzenbroodjes vlak voordat ze de oven in gaan met een beetje ei.
Leg de mini saucijzenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in zo’n 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven.
Die ga ik onthouden, leuk voor mijn meiden om zelf te maken!
LikeLike
Leuk!! Ben benieuwd of jullie ze ook zo lekker vonden
LikeLike