Witte chocolade panna cotta met mango en framboos

Witte chocolade panna cottaDit is van één van mijn favoriete toetjes! De foto was nodig aan vervanging toe. Wij aten dit toetje op vakantie in Lapland in 2008. De chef wilde mij het recept helaas niet geven dus ben ik zelf aan de slag gegaan en na een paar keer proberen ben ik zeer tevreden over dit resultaat. Gemakkelijk van tevoren te maken voor een tafel vol smulpapen!

Ingrediënten
Voor 8 kleine toetjes | bereidingstijd 15 minuten | wachttijd 3 uur

  • 400 ml slagroom (1x 300 ml – 1x 100 ml)
  • 125 ml mascarpone
  • 2 blaadjes gelatine
  • 20 gr kristalsuiker
  • snuf zout
  • 200 gr witte chocolade
  • 3 druppels vanille-extract
  • snuf zout
  • 1 mango
  • 1 doosje frambozen
  • kletskoppen, poedersuiker en munt optioneel

Week de gelatine in 100 ml slagroom zo’n 10 minuten, tot dat de gelatine zacht is.
Verwarm in een steelpannetje 300 ml slagroom, mascarpone, vanille-extract, suikt en zout tot het kookpunt. Haal de pan van het vuur en smelt de chocoladeblokjes tot het volledig is opgelost in het roommengsel. Roer daarna de gelatine en de koude slagroom door het roommengsel en verdeel het over 8 kleine glaasjes.
Laat het afkoelen en vervolgens nog zo’n 3 uur opstijven in de koelkast.

Garneer de toetjes met een kletskop, frambozen, mango en een muntblaadje.

Witte chocolade panna cotta

2 gedachten over “Witte chocolade panna cotta met mango en framboos

  1. Pingback: Kletskoppen | Violet Kookt!

Plaats een reactie