Key lime pie

keylime pieOp de Florida Keys organiseerde ik in 2010 m’n eigen Key-Lime-Pie-contest, minimaal 2 stukken per dag. Zo lekker! Tonnetje rond werd ik ervan maar dat mocht de pret niet drukken. Een recept heb ik helaas nooit kunnen ontfutselen want taartenbakken is een serieuze aangelegenheid in Amerika. De plaatselijke ballotagecommissie kan je tent maken of breken. Ik heb voor deze Key Lime Pie wat recepten gecombineerd en er een Hollandse variant met limoenen en Bastognekoekjes van gemaakt. De taart wordt altijd erg goed ontvangen! De gecondenseerde melk kun je vinden in de supermarkt, vaak in het schap bij de kokosmelk en Aziatische producten.

Ingrediënten
voor 8 personen | bereidingstijd 30 min. | oventijd 15 + 25 min. | afkoelen +/- 2 uur

  • 250 gr Bastogne koekjes, verkruimeld
  • 60 gr roomboter, gesmolten
  • 5 à 6 limoenen
  • 5 eierdooiers
  • 400 ml gezoete gecondenseerde melk
  • 2 eiwitten
  • slagroom

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de verkruimelde Bastogne koekjes met de gesmolten boter in een kom en druk het mengsel op de bodem en tegen de zijkanten van de ingevette vorm. Bak het 15 minuten in de oven, laat vervolgens afkoelen.

Rasp de schil van 3 limoenen. Pers zoveel limoenen uit tot je 150 ml sap hebt. Klop alle eierdooiers met een garde tot ze dik en romig zijn en klop langzaam de gecondenseerde melk erdoor. Voeg de limoensap en -rasp toe en klop het goed door elkaar. Vind je het te zoet? Voeg dan wat extra limoensap toe.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het limoenmengsel. Schenk in de taartvorm en bak zo’n 20-25 minuten in de oven. De vulling zal nog een beetje zacht zijn, maar wordt stevig wanneer hij afkoelt.
Laat de taart afkoelen en zet dan nog even in de koelkast. Serveer met wat slagroom.

Advertentie

2 gedachten over “Key lime pie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s