Homemade naanbroodjes met gerookte forel, spinazie en dille roomkaas

001 (2)Afgelopen september was ik in Montréal. Een hartstikke leuke stad, geen grootse highlights maar een aangename working city met veel restaurants en leuke kroegen. Ik had in de Lonely Planet gelezen dat je bij Olive et Gourmando de lekkerste broodjes kon scoren rond lunchtijd. Blijkbaar algemeen bekend want we stonden buiten in de rij te wachten maar dat was het waard. Ik heb het broodje met gerookte forel, spinazie en dille-roomkaas dat ik daar at proberen na te maken en was positief verrast!
Met onderstaande boodschappenlijst vulde ik 5 broodjes royaal. Wil je ze alleen met zalm of gerookte forel maken, koop dan wat meer ingrediënten.
Het is trouwens erg leuk om een keer zelf naanbroodjes te maken, knapperig en kakelvers dus niet te vergelijken met die droge platen uit de supermarkt. Ik vond ze overigens veel weg hebben van pitabroodjes dus wat mij betreft kunnen ze daar ook voor door. De naan is p
erfect te maken op de pizzasteen waar ik eerder over schreef. Heb je geen tijd of zin om zelf brood te bakken, dan zou ik pitabroodjes kopen in plaats van naan. Succes! 

Ingrediënten homemade naan:
6-8 stuks | bereidingstijd 25 minuten | wachttijd 1 uur | bereidingstijd 30 minuten

  • 450 gr bloem + extra om te bestuiven
  • 7 gr gedroogde gist
  • 1 tl zout
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 90 gr Griekse yoghurt
  • 30 gr (!) arachideolie
  • sesamzaad

Meng het gist met 185 ml lauwwarm water en laat 5 minuten staan.
Meng in een kom de bloem met het zout en suiker en voeg het water met gist, de yoghurt en olie toe en kneed het tot een glad deeg in zo’n 5 minuten.

Leg het deeg in een kom. Laat het afgedekt met plastic folie op een warme plaats in 1 uur rijzen tot het dubbele volume.
Verwarm ondertussen de oven met pizzasteen 40 minuten voor op 250 gr. Heb je geen pizzasteen, gebruik dan een bakblik.

Sla het deeg terug en verdeel het in 6 tot 8 porties.
Rol elk stuk op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een ovaal van 10×15 cm.
Bestrijk de deeglappen aan beide kanten met wat olie.
Bak de naan ongeveer 5 minuten op de pizzasteen tot het mooi gerezen is en licht van kleur. Bestrijk de naan opnieuw met een beetje olie en bestrooi met sesamzaad.

Ingrediënten vulling:
voor 5 à 6 stuks

  • 1 bakje Philadelphia naturel à 185 gr
  • klein bosje dille, fijn gehakt
  • 100 gr (baby) spinazie

voor de forelvulling

  • 125 gr gerookte forel (o.a. te koop bij AH)

en/of

voor de zalmvulling:

  • 1 blikje wilde rode zalm à 105 gr
  • 3 kleine augurkjes, fijn gesneden
  • 1 klein sjalotje, fijn gesnipperd
  • 3 zongedroogde tomaatjes, fijn gesneden
  • 1 tl kappertjes
  • schutje olijfolie

Meng de Philadelphia met de dille. Snijd de vers gebakken broodjes open en bestrijk ze royaal met het Philadelphiamengsel.
Vul ze met de gerookte forel of de zalmsalade en doe tot slot flink wat spinazie in het broodje. Eet smakelijk!

Pita's met zalm en gerookte forel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s