Ik de kerst Delicious stond dit mooie recept met gerookte heilbot. Ik hou er ontzettend van maar weet nooit zo goed waarmee het te combineren. Eerder maakte ik eens deze bruschetta’s, lekker maar bewerkelijk. Dit is een easy klus en het resultaat is verdomd goed. Ik heb het al veel mensen voorgeschoteld afgelopen weken en iedereen is enthousiast. Wist je trouwens dat de heilbot één van de grootste platvissen is? Ze kunnen tot wel 4 meter lang worden, maar meestal zijn ze zo’n 60 tot 150 cm.
Je kunt dit gerecht ook als amuse serveren op een Melba toastje of een amuselepel. Gerookte heilbot koop je bij de visboer of bij de viskraam op de markt.
Ingrediënten
voorgerecht of hapje voor 2 tot 8 personen | bereidingstijd 15 minuten
- 3 el verse basilicum
- 3 el zure room
- 100 gr gerookte heilbot
- 1 (bio)citroen, schoongeboend
Stamp in een vijzel de basilicum zo fijn mogelijk. Roer de basilicum door de zure room, deze kleurt nu groen. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de basilicumcrème over de amuselepels of de bordjes. Verdeel de vis over de lepels of borden. Rasp de citroenschil erboven, knijp een beetje citroenrasp erover en garneer met kleine basilicumblaadjes.
Je kunt het nog lekkerder maken door het gerecht te garneren met wat Hollandse garnalen.
Bron: Delicious
Pingback: Groene voorjaarssalade met gerookte forel, dressing van tuinkers en knoflookcroutons | Violet Kookt!