Deze crostini’s zijn een dikke aanrader voor op de borreltafel op een mooie zomeravond. Zo’n avond waarop je aan wat lekkere happen en een goede fles wijn wel genoeg hebt, ik kan dat zo een week volhouden…
Die wat zurige artisjokkenspread combineert erg goed met de zoute ham en de knapperige crostini’s. Zeker even maken als je van artisjokken houdt!
Ingrediënten
voor 12 crostini’s | bereidingstijd: enkele uren van tevoren de artisjokken marineren + bereidingstijd 20 minuten.
- 1 blik artisjokkenharten, o.a. te koop bij AH
- 1 stokbrood in dunne plakjes gesneden
- 75 gr rauwe ham
- Parmezaanse kaas
- olijfolie extra vierge
- bladpeterselie om te garneren.
Marineer de artisjokkenharten een aantal uren van tevoren in lekkere olijfolie. Houd 1 artisjokkenbodem apart voor het garneren.
Vis de artisjokken uit de olijfolie en maal tot een puree in een blender, keukenmachine, of met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat lekkere olijfolie toe totdat je tevreden bent over de dikte. Zet apart.
Snijd het brood in dunne plakjes, bestrijk met een beetje olijfolie extra vierge. Rooster het brood aan beide kanten een paar minuten.
Bestrijk de crostini’s met de artisjokkenspread, leg op elke crostini een stukje rauwe ham, leg er nog een stukje artisjok op en garneer met wat Parmezaanse kaas, pijnboompitten en een blaadje peterselie. Serveer direct.