Merluza a la Catalana

Merluza ala catalanaMocht de zomer zich aandienen dan vind je hier alvast het recept van kabeljauw in een heerlijke tomatensaus. Ook lekker natuurlijk als het niet tropisch warm is, maar deze Merluza a la Catalana doet mij denken aan hartje zomer want dan stond het vaak bij ons op tafel. De tomatensaus kun je goed van tevoren maken, na het werk schuif je deze Spaanse visstoof dan nog 20 minuten in de oven en klaar is kees. Ik eet het met gekookte aardappeltjes, couscous of rijst. Succes!

Ingrediënten
voor 3 tot 4 personen | bereidingstijd 25 minuten en oventijd 20-25 minuten

  • 500 gr kabeljauw, vers of ontdooid uit de diepvries
    neem bij diepvries kabeljauw iets meer, daar komt vaak nog veel vocht af
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 700 gr trostomaten
  • 2 takjes tijm
  • 4 el krulpeterselie, fijngehakt
  • zwarte peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de kabeljauw in grove stukken.

Ontvel de tomaten. Kruis hiervoor de onderkant van de tomaten. Overgiet ze met kokend water, laat de tomaten een aantal minuten liggen in het warme water en spoel ze vervolgens af met ijskoud water. Daarna kun je het vel er gemakkelijk af trekken. Snijd de tomaten in grove stukken.

Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de ui en de knoflook een paar minuutjes op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de tomaten toe samen met de takjes tijm en de peterselie. Laat de tomaten in ongeveer 15 minuten tot een dikke saus inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie, leg de kabeljauw in de ovenschaal en overgiet met de tomatensaus. Laat in 20 tot 25 minuten gaar worden.

merluza a la catalana

Advertentie

Een gedachte over “Merluza a la Catalana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s