De mannen aan tafel vonden dit een vrouwensalade. Dat zal ongetwijfeld komen door de grote hoeveelheid vitaminen, weinig koolhydraatjes en het vegetarische karakter. Gelukkig waren de dames enthousiast! Wij vonden het een lekkere zomerse salade met een leuke mix van uitgesproken kleuren en smaken.
Ingrediënten
lunch- of voorgerecht voor 2 tot 4 personen | bereidingstijd 20 minuten
- 1 bol buffelmozzarella
- 2 stronkjes witlof
- 2 stronkjes roodlof
- 2 bloedsinaasappels
- 1 rauwe rode (tijger)biet,
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 tl sherryazijn
- 1 tl venkelzaad
- zout en chilipeper
Rooster de venkelzaadjes met een beetje zout in een droge pan, doe in een vijzel en maal grof. Scheur de mozzarella in stukken en bestrooi met het venkelzaad en 1 el olijfolie. Laat zo een uurtje marineren. Schil de sinaasappels en het vruchtvlees in stukken. Schil de biet en snij in zeer dunne plakken. Snij deze plakken vervolgens in luciferdunne reepjes. Meng de olie met zout, chilipeper en sherryazijn. Haal de stronkjes lof los en meng deze met de vinaigrette. Verdeel de salade op een schaal, leg de mozzarella en sinaasappel er op en bestrooi met de bietreepjes.
Bron: ZTRDG