Wit- en roodlof salade met bloedsinaasappel, buffelmozzarella en rauwe biet

Wilt en roodlofsalade siteDe mannen aan tafel vonden dit een vrouwensalade. Dat zal ongetwijfeld komen door de grote hoeveelheid vitaminen, weinig koolhydraatjes en het vegetarische karakter. Gelukkig waren de dames enthousiast! Wij vonden het een lekkere zomerse salade met een leuke mix van uitgesproken kleuren en smaken.

Ingrediënten
lunch- of voorgerecht voor 2 tot 4 personen | bereidingstijd 20 minuten

  • 1 bol buffelmozzarella
  • 2 stronkjes witlof
  • 2 stronkjes roodlof
  • 2 bloedsinaasappels
  • 1 rauwe rode (tijger)biet,
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl sherryazijn
  • 1 tl venkelzaad
  • zout en chilipeper

Rooster de venkelzaadjes met een beetje zout in een droge pan, doe in een vijzel en maal grof. Scheur de mozzarella in stukken en bestrooi met het venkelzaad en 1 el olijfolie. Laat zo een uurtje marineren. Schil de sinaasappels en het vruchtvlees in stukken. Schil de biet en snij in zeer dunne plakken. Snij deze plakken vervolgens in luciferdunne reepjes. Meng de olie met zout, chilipeper en sherryazijn. Haal de stronkjes lof los en meng deze met de vinaigrette. Verdeel de salade op een schaal, leg de mozzarella en sinaasappel er op en bestrooi met de bietreepjes.

Bron: ZTRDG

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s