Griekse yoghurt met abrikozen en pistaches

Griekse yoghurt met abrikozen en pistachenoten
Ik heb een ‘bucket list’ met allemaal gerechten die ik nog eens wil maken. Als ik wat tegenkom in een tijdschrift, op internet of in een kookboek zet ik het in dat excelletje. Dit scheelt me op vrijdagavond of zaterdagochtend, wanneer ik vaak bedenk wat te maken die week, een hoop speur- en denkwerk .
Dit toetje staat samen met nog een kleine 200 gerechten op die lijst en maakte ik van de leftovers in mijn koel- en keukenkast.  Kleurrijk, simpel en smakelijk!  En een leuke parodie op de klassieke Griekse yoghurt met honing en walnoten.

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd 15 minuten

  • 250 gr gedroogde abrikozen, gehalveerd
  • 200 ml verse sinaasappelsap
  • 2 tl honing + extra om te garneren
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 20 gr pistachenoten, ongezouten of van het zout ontdaan, gepeld en grof gehakt

Laat de abrikozen met het sinaasappelsap en 2 tl honing in een steelpan 10 minuten zachtjes koken, of tot de abrikozen zacht en gezwollen zijn. Neem de pan van het vuur af en laat het afkoelen.
Verdeel het fruit en het sap over 4 glazen, schep de yoghurt erover, besprenkel elk glas met 1 tl honing en bestrooi met de pistaches.

Bron: Delicious

Plaats een reactie