Het kookboek Toscanini Venticinque, van het gelijknamige Amsterdamse restaurant is hier thuis een grote favoriet. Dit is een heerlijke hap voor bij de borrel. Ik vond de kappertjes wat overheersend, die laat ik de volgende keer weg.
Ingrediënten
hapje voor 6 personen | bereidingstijd 25 minuten
- 250 gr kippenlevertjes, schoongemaakt
- olijfolie
- 3 salieblaadjes
- 2 tenen knoflook, gepeld en geplet
- 50 ml droge witte wijn
- 50 ml kippenbouillon
- 2 ansjovisfilets
- 1 el kappertjes, goed gespoeld
- ciabatta of boerenbrood
- zout & peper
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en de salie daarin tot de knoflook goudbruin is, haal de knoflook daarna uit de pan en gooi hem weg.
Bak de kippenlevers op middelhoog vuur tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn.
Blus af met witte wijn en wacht tot deze verdampt is, voeg dan de bouillon toe en laat nog even sudderen. Haal met een schuimspaan de kippenlevers uit de pan (ze moeten nog een beetje rose van binnen zijn). Leg ze op een plak samen met de kappertjes en de ansjovis en hak alles grof. Laat ondertussen de sappen in de pan tot de helft inkoken, doe het kippenlevermengsel erbij. Maal er wat peper over, roer goed door elkaar en proef of het op smaak is.
Serveer op geroosterde stukjes boerenbrood of ciabatta.
Bron: “Toscanini Venticinque”