Ultiem comfortfood! Een kleine tip, pak het broodje in in aluminumfolie terwijl je het vult, dan blijft het wat langer warm. En in tegenstelling tot het recept, bak ik de rode ui vaak even mee met de kip. Eet smakelijk!
Ingrediënten
voor 2 personen | bereidingstijd 30 minuten
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el citroensap
- 1 tl verse tijm, eventueel gedroogde
- 1 tl gedroogde oregano
- 4 el olijfolie
- 600 gr kipfilet
- 3 trostomaten, zaad verwijderd, in partjes
- 1 kleine rode ui in partjes
- 50 gr kalamatanolijven
- 150 gr feta verkruimeld
- 20 gr verse bladpeterselie
- 8 pitabroodjes
- tzatziki
Meng de azijn, het citroensap, de oregano en tijm in een kom door elkaar, voeg zout en peper naar smaak toe en klop de olijfolie er langzaam door. Houd 2 el apart voor de salade. Schep de kipfilets in de kom door de dressing.
Verhit een koekenpan of grillpan en bak de kip op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Laat afgedekt met folie rusten.
Doe intussen de tomaat, ui, olijven, feta en peterslieblaadjes met de bewaarde dressing in een grote kom. Snijd de kip in dikke plakken en voeg ze toe aan de salade en schep voorzichtig door elkaar.
Bestrijk het pitabroodje met tzatziki, schep de salade erin en serveer met de rest van de tzatziki erbij.
Bron: Delicious
Hmm dit ziet er heerlijk uit!! Heb net een recept voor speltpita’s op m’n blog gezet en geloof dat deze vulling wel een hele goed match is 😉
Liefs,
Focusonfoodies.wordpress.com
LikeLike