Scones met frambozenjam en clotted cream

SconesIn Engeland eten ze de scones traditioneel met jam en flinke dot clotted cream, dit maak je door 50 ml crème fraîche met 100 ml mascarpone te mengen. Maar ook met alleen crème fraiche zijn ze lekker mocht je dit te machtig vinden. De scones vind ik erg lekker als ze nog een beetje warm zijn. Ze zijn ongeveer 2 dagen goed vers te houden. Scones zijn ook erg lekker met lemoncurd, dat is de vulling van deze citroentaartjes. Mocht je dat zelf willen maken dan vind je hier het recept. 

Ingrediënten
voor 8 flinke scones | bereidingstijd 25 minuten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 50 gr koude roomboter, in kleine blokjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el suiker
  • 75 ml melk
  • 1 ei
  • frambozenjam
  • crème fraîche en/of mascarpone voor de clotted cream

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom en voeg bakpoeder, zout, suiker en vanillesuiker toe en meng het geheel. Snijd de boter in heel kleine blokjes en doe het ook in de kom. Klop het ei los en meng met de melk. Bewaar hier een 1 eetlepel van.
Schenk de rest bij de bloem en kneed het deeg kort tot een samenhangende geheel maar zorg dat de structuur wat los blijft. Rol het deeg uit tot een lap van zo’n 2 cm en steek 8 rondjes uit het deeg. Leg ze op het bakblik en bestrijk ze met met de melk. Plaats de scones in het midden van de oven en bak ze in ongeveer 10 minuten lichtbruin.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s