Courgettesoep met basilicum en pecorino

courgettesoepDeze soep is al lange tijd favoriet, hij is snel en makkelijk te maken en romig ondanks dat er geen room in zit. In maak deze soep ook wel eens met gerookte zalmsnippers of uitgebakken spekjes in plaats van kaas. Gebruik bij voorkeur biologische courgettes die vind ik stukken smaakvoller. 

Ingrediënten
voor 4 personen | bereidingstijd 20 minuten

 • 3 (biologische) courgettes
 • 1 flinke ui, gesnipperd
 • 1 teen knoflook
 • 2 blokjes voor kippenboullion
 • 1 flinke hand basilicumblaadjes
 • Pecorino of parmezaanse kaas

Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui zo’n 5 minuten. Snijd ondertussen de courgettes in blokjes en bak die zo’n 5 minuten mee. Voeg daarna de 2 bouillionblokjes toe en 1 liter kokend water en laat het nog zo’n 10 min op laag vuur zacht koken. Voeg daarna de geperste knoflook toe. Voeg tot slot peper naar smaak toe en garneer de soep aan tafel met flink basilicum en parmezaanse kaas of pecorino.

Advertentie

Een gedachte over “Courgettesoep met basilicum en pecorino

 1. Ha die Vio, je bent weer lekker bezig met je blog! Heerlijk die courgettesoep. Ik ben op dit moment vrijwilliger bij het IDFA. Heel leuk ojm te doen! Tijdens het IDFA is een documentaire te zien over El Bulli. Misschien vind je dat leuk om te zien?

  Hij is hier te vinden http://www.youtube.com/watch?v=z4o__I4SRK4 en dit schrijven ze erover:

  El Bulli – Cooking in Progress Zes maanden per jaar werkt een select team van topkoks aan de experimentele gerechten van sterrenrestaurant El Bulli in Spanje.

  Liefs, Alice

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s