Trifle van mon chou en bastogne

Monchou toetjeDit toetje maakten wij op kerstavond en de glaasjes werden met de vingers leeg gelikt!  Het lijkt wat zwaar maar dat valt eigenlijk reuze mee door de ´nieuwe´ mon chou fris en luchtig en het eiwit dat er doorheen wordt geklopt. Je krijgt hierdoor een soort mon chou mousse. Je kunt dit toetje makkelijk voor veel mensen tegelijk maken en het is ook goed van tevoren te bereiden. De volgende keer bouw ik nog een extra laagje met wat plakjes banaan bovenop de Bastogne.
Een andere lekkere variant van de trifle die ik ook wel eens maak, is die met Bastognekoeken, Griekse yoghurt gemengd met honing en een topping van eigen gemaakte frambozensaus. Dit recept zal ik later nog eens posten. Deze mooie foto is  geschoten door Léon Beek.

Ingrediënten
voor 5 personen | bereidingstijd 20 minuten + 1 uur opstijven

 • 1 bakje mon chou fris en luchtig á 200 gr
 • 125 ml slagroom
 • 1 eiwit
 • 50 gr fijne kristalsuiker
 • 10 Bastognekoeken
 • 1 flinke eetlepel blauwe- of zwartebessenjam
 • 1 blikje vlaaifruit kersen, bijvoorbeeld van Hak
 • 1 banaan
 • 5 glaasjes

Verkruimel de Bastognekoeken met de keukenmachine of een staafmixer en meng het met 1 flinke eetlepel jam zodat het plakkerig wordt. Zet 5 glaasjes klaar en vul de bodem met het koekmengsel en stamp heel licht aan. Snijd de banaan in plakjes en leg bovenop de Bastogne.

Roer de mon chou los en glad in een kommetje. Klop vervolgens de slagroom met de suiker op in een beslagkom en meng het met de mon chou. Klop daarna het eiwit stijf en schep het door het slagroommengsel. Vul de glaasjes verder met deze mon chou mousse tot zo´n één centimeter onder de rand en laat het minimaal een uurtje opstijven in de koelkast. Maak het af met het vlaaifruit op het moment dat je het gaat serveren.

Advertentie

3 gedachten over “Trifle van mon chou en bastogne

 1. Helemaal vergeten te reageren zie ik niet. Ik was namelijk op zoek naar het recept. Mijn dochter wilde het heel graag weer eten. We vonden het dus erg lekker. Als variatie had ik de koeken verhit met wat boter en pure chocolade. Wat achteraf niet handig was, want het kwam niet uit het glaasje ;). Ik had vers fruit gebruikt onder andere banaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s