Hartige taart met spinazie, ham en blauwe kaas

Hartige taart met spinazie, ham en blauwe kaas 2Een heerlijke hartige taart!.Je hebt weinig ingrediënten nodig en je maakt hem razend snel. Ik maak hem zeer regelmatig na een drukke werkdag en we eten deze taart met z’n tweeën makkelijk op. Wil je hem voor meer mensen maken? Gebruik dan gewoon wat meer ingrediënten en maak de taart wat hoger! Je kunt de taart zowel met hartige taartdeeg als met bladerdeeg maken, net wat je lekker vindt. Houd je niet van blauwe kaas dan zou oude kaas ook nog wel eens lekker kunnen zijn. Eet smakelijk!

Ingrediënten
voor 2 á 3 personen | bereidingstijd 20 minuten + 30 minuten oventijd

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
  • 1 pak bladspinazie (IGLO diepvries, á 450 gr), ontdooid
  • 100 gr ham, in brede repen gesneden
  • 100 gr blauwe kaas, bijvoorbeeld Danisch blue
  • 3 eieren
  • 100 ml kookroom

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm in en bekleed hem daarna met de deegplakjes. Let op druk de naden goed dicht anders lekt het roommengsel erdoorheen! Laat de spinazie in een zeef goed uitlekken en druk met een lepel zo veel mogelijk van het vocht eruit. Verdeel de spinazie over de deegbodem, leg daarna de in reepjes gesneden ham erop en de verkruimelde kaas. Meng de eieren met het room en breng op smaak met zout en peper, schenk het roommengsel daarna over de taart. Plaats de taart op een rooster, 1 richel onder het midden van de oven en bak de taart in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s